Hlavní obsah

Mistrovství Evropy ve volejbale zahraniční fanoušky nepřiláká

Blížící se mistrovství Evropy volejbalistů zahraniční fanoušky vinou epidemie do Ostravy asi nepřiláká. Ostravské hotely zatím zvýšenou poptávku po ubytování nezaznamenaly. Vyplývá to z ankety ČTK. Zájem o vstupenky mezi cizinci je podle pořadatelů malý, v případě českých fanoušků naopak postupně roste. O víkendu organizátoři očekávají účast okolo 3000 lidí.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Přípravný zápas české mužské volejbalové reprezentace s týmem Lotyšska před nadcházejícím mistrovstvím Evropy. Archivní foto

Článek

Šampionát, jehož dalšími pořadateli budou Polsko, Estonsko a Finsko, se bude v Ostravě konat od 3. do 15. září. S českou reprezentací se utkají o čtyři postupová místa do play off týmy Slovinska, Itálie, Běloruska, Bulharska a Černé Hory. Kromě zápasů základní skupiny se v Ostravě budou hrát i čtyři osmifinálová utkání a dvě čtvrtfinále. Turnaj vyvrcholí v Katovicích.

Organizační tým ostravské skupiny a šest reprezentací bydlí především v hotelu Clarion Congress Hotel, který je v těsném sousedství haly. Hosté, kteří se do kapacity nevešli, budou bydlet v dalších dvou ostravských hotelích sítě CPI. Manažerka prodeje Hotelu Imperial Dagmar Vida ČTK řekla, že zájem o ubytování z řad zahraničních fanoušků se neprojevil. "Před časem nějaké poptávky byly, ale nic se z toho nerealizovalo," uvedla.

Podobně situaci vnímá i manažerka Best Western Hotel Vista Vlaďka Sentelíková. I podle ní epidemie koronaviru a restrikce spojené s cestováním fanoušky odradily. "Zvýšený zájem o ubytování v tom termínu jsem nezaznamenala. Obsazenost hotelu bude odpovídat běžnému provozu," uvedla.

Lukáš Kozáček z organizačního týmu ostravské části mistrovství ČTK řekl, že část zahraničních návštěvníků nechává rozhodnutí a koupi vstupenek či rezervaci ubytování na poslední chvíli. "Byli jsme v kontaktu se slovinskými cestovními kancelářemi. S ohledem na epidemii a měnící se situaci měli strach vstupenky kupovat v předstihu," řekl. Podle něj fanoušci vyčkávají, a pokud to situace umožní, část z nich do Ostravy přijede.

"Budou hlavně ze Slovinska a Itálie. Možná i z Bulharska. Neočekáváme ale žádné tisíce zahraničních návštěvníků. Budou to vyšší desítky či stovky," řekl Kozáček. Podle něj se bude během víkendu pohybovat návštěvnost v hale okolo 3000 lidí. "Vyšší zájem pak očekáváme na zápasy ve vyřazovací části turnaje," řekl.

Reklama