Hlavní obsah

Ósakaové se nevěří. Přijde na US Open opět senzační české KO?

Na US Open začíná obhajobu titulu, ale na absolutní top favoritku moc tipovaná není. Japonská tenistka Naomi Ósakaová se v posledních měsících sice často dostala do středu pozornosti, ale ne zrovna kvůli úspěchům na kurtu. Čtyřnásobná grandslamová šampionka má za sebou hned několik překvapivých porážek, mezi nimiž se vyjímá hladká prohra na olympiádě v Tokiu od Markéty Vondroušové. Tu by nyní ráda v úvodním kole v New Yorku napodobila krajanka Marie Bouzková.

Foto: Darron Cummings, ČTK/AP

Hvězdná Naomi Ósakaová zrovna neprožívá nejúspěšnější období. Zlomí to na US Open?

Článek

Pražská rodačka se utká s hvězdnou Japonkou na hlavním dvorci Arthura Ashe v noci z pondělí na úterý (cca v 1:30 SELČ), a pokud by uspěla, šlo by navzdory aktuálně těžko čitelné formě Ósakaové o prvotřídní senzaci.

23letá Japonka měla do sezony fantastický nástup, když hned v jejím úvodu ovládla Australian Open, nicméně pak její výkonnost nabrala sestupnou tendenci. Na antuce v Madridu si její skalp připsala i Karolína Muchová.

Nepovedená antuková část sezony pro ni skončila hojně propíraným incidentem, kdy kvůli negativním reakcím na její rozhodnutí ignorovat tiskové konference odstoupila z Roland Garros. Následně vynechala Wimbledon a těšila na domácí olympiádu, kde jí byla svěřena pocta zapálit olympijský oheň.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Naomi Ósakaová bude na US Open obhajovat titul.

V Tokiu však přišel již zmíněný výprask od Vondroušové. A do startu US Open stihla nastoupit už jen v Cincinnati, kde prohrála ve svém druhém zápase se Švýcarkou Jil Teichmannovou.

„Myslím, že neodehrála letos dost zápasů, aby vyhrála na US Open další titul. Nicméně víme, že když hraje svůj top, může porazit každého. Uvidíme na začátku turnaje, jak celou situaci zvládne a v jakém je rozpoložení. Myslím ale, že na další grandslamový titul to nebude," zpochybnila formu Japonky před úvodním duelem s Bouzkovou expertka Eurosportu Barbara Schettová.

Sama Ósakaová se však tváří optimisticky. „Jsem šťastná z toho, jak teď hraju. Samozřejmě nechci tvrdit, že mám nějakou úžasnou formu, ale chci to brát zápas od zápasu," řekla novinářům v New Yorku.

Proti Bouzkové bude samozřejmě obrovskou favoritkou i proto, že aktuální forma české tenistky je tristní. Z posledních šesti turnajů dokázala vyhrát jediný zápas.

Reklama

Související témata: