Hlavní obsah

Zima odchází ze Slavie, bude hrát za FC Turín

Aktualizováno

Už je to definitivní! Obránce David Zima míří z fotbalové Slavie Praha do FC Turín. O zájmu 15. týmu uplynulého ročníku italské ligy informoval Sport.cz minulý týden, v pondělí dohodu klubů potvrdil serverům iDNES.cz a iSport.cz hráčův manažer Pavel Paska. Dvacetiletý hráč má do Itálie odletět večer a po absolvování zdravotní prohlídky podepsat čtyřletou smlouvu. Slavia za něj údajně obdrží 150 milionů korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Zima míří ze Slavie do italské ligy.

Článek

"Je to další krok v Davidově kariéře. Jsem moc zvědavý, jak se v silné konkurenci prosadí. Italové jsou proslulí schopností takticky zlepšovat obránce," citoval Pasku iSport.cz.

Do Slavie přišel Zima loni v zimě z Olomouce, v té době měl na kontě jen dva ligové starty. Zaplatit za něj měla 30 milionů korun. Nyní má v nejvyšší soutěži odehráno 39 utkání, dvakrát nastoupil i za českou reprezentaci.

FC Turín je po dvou kolech italské ligy bez bodu na 16. místě. V minulém ročníku skončil na 17. místě, hned nad pásmem sestupu. V létě pak přišel k týmu nový kouč Chorvat Ivan Jurič z Verony.

Na odchodu ze Slavie je také senegalský útočník Abdallah Sima, který se má stát posilou Brightonu. Jeho manažer Daniel Chrysostome serveru iSport.cz sdělil, že dvacetiletý fotbalista prochází v pondělí v anglickém klubu zdravotní prohlídkou.

Reklama

Související témata: