Hlavní obsah

Hotovo! K Součkovi s Coufalem se ve West Hamu připojí další český reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Praha
Aktualizováno

Třiadvacetiletý fotbalový reprezentační záložník Alex Král odešel ze Spartaku Moskva do anglického West Hamu na roční hostování s povinnou opcí. V dresu Kladivářů už působí čeští fotbalisté Vladimír Coufal a Tomáš Souček. "Král odchází, podstoupil lékařskou prohlídku. Podmínky vyhovují nám všem. Jedná se o placené hostování s povinnou opcí," prohlásil generální ředitel ruského klubu Jevgenij Meležikov.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Střelec první české branky proti Kosovu Alex Král (vlevo) se raduje s Lukášem Masopustem.

Článek

Po třech kolech nového ročníku Premier League se v tabulce vyhřívají na druhém místě hned za dosud stoprocentním Tottenhamem, přesto jsou Kladiváři v posledních hodinách letního přestupového okna aktivní.

V úterý získali z moskevského CSKA za 26 milionů liber (775 milionů korun) chorvatského útočníka Nikolu Vlašiče, teď hlásí další příchod.

Dalším na řadě je záložník Spartaku Moskva Alex Král. Ředitel ruského klubu oznámil, že český reprezentant odchází do West Hamu na hostování s povinnou opcí. Londýnský klub mu umožnil absolvovat lékařskou prohlídku v Praze, kde se připravoval s reprezntací na kvalifikační zápasy na mistrovství světa.

"Mám velkou radost, že můžu Alexe přivítat ve West Hamu. Dodá konkurenci do středu zálohy. Je to další mladý a talentovaný hráč, u něhož cítíme velký potenciál. Myslíme si, že bude schopný přizpůsobit se požadavkům Premier League," řekl pro klubový web trenér David Moyes.

"Doufáme, že pro nás v průběhu sezony bude představovat cenný přínos, zejména s ohledem na náročnější program. Alex je dalším zavedeným reprezentantem České republiky. Věříme, že má podobné vlastnosti a hlad jako Tomáš a Vladimír," uvedl osmapadesátiletý Skot.

West Ham by měl údajně, v případě uplatnění opce, vysázet 14 milionů eur (307 milionů korun). Spartak Krále v srpnu 2019 kupoval za devět milionů eur, i s následnými bonusy si sešívaní nakonec přišli na 12 milionů.

O Krále, který v minulé sezoně v ruské nejvyšší soutěži odehrál 29 utkání a připsal si pět asistencí, se během léta zajímaly také italské celky Bergamo a Sassuolo, míří však do Premier League. V ruském klubu měl smlouvu až do roku 2024.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články