Hlavní obsah

Splněný sen! West Ham je jedním z nejlepších klubů Premier League, září Král

Praha

Splnil si sen. Záložník české fotbalové reprezentace Alex Král je od úterního večera hráčem anglického West Hamu, jeho přestup ze Spartaku Moskva se dotáhl těsně před uzavřením přestupového okna v Anglii. „Je to super, vždycky jsem si chtěl zahrát Premier League," rozplývá se Král v rozhovoru, který poskytl Fotbalové asociaci ČR.

Alex Král o odchodu do West HamuVideo: FAČR

 
Článek

Spadlo z vás napětí?

Samozřejmě, mám jen pozitivní pocity. Vždycky jsem si chtěl zahrát anglickou ligu, přestup do West Hamu jsem si moc přál. Klub je momentálně jedním z top v Anglii. Navíc je příjemné, že v něm působí Cuf (obránce Vladimír Coufal) a Suk (záložník Tomáš Souček). Znám se s nimi dlouho, pomůžou mi s adaptací.

Vyzvídal jste od nich informace o klubu?

Pochopitelně, zajímalo mě, jak to West Hamu funguje. Dostalo se mi jen pozitivních odpovědí.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Třiadvacetiletý fotbalový záložník Alex Král odešel ze Spartaku Moskva do West Hamu na roční hostování s povinnou opcí.

Kolik času jste poslední dny trávil na telefonu?

Skoro pořád. Do poslední chvíle nebylo jasné, jestli se transfer udělá. O tom, že se jedná, jsem se dozvěděl před pěti dny. Všechno bylo hrozně rychlé. Ale pro mě nic nového, v podobném stylu se děly všechny moje předchozí přestupy.(směje se)

Mluvil jste s koučem Moyesem o vaší roli v mužstvu?

Přímo v kontaktu jsem s ním zatím nebyl. Všechno řešil můj agent Karol Kisel, se kterým  máme stejnou vizi, stejný pohled na fotbal. Takže svoji roli v novém týmu znám. S trenérem Moyesem budu komunikovat v nadcházejících dnech.

Jak budete vzpomínat na Spartak Moskva?

Zažil jsem ve Spartaku jeden z nejlepších kolektivů, všechno fungovalo skvěle. Povedly se nám krásné zápasy, emoce od fanoušků byly perfektní. Na město i na klub budu vzpomínat jen v dobrém.

Národní mužstvo nyní čekají dva kvalifikační duely. S Běloruskem a v Belgii. Budete mít vzhledem k přestupu větší motivaci ukázat se fanouškům West Hamu?

Ano, budou pro mě velkou motivací. Bude to zároveň i zavazující, spousta lidí ode mě bude očekávat prvotřídní výkony. Je ale třeba soustředit se na práci na hřišti. Důležité zápasy potřebujeme zvládnout.

Reklama