Hlavní obsah

Palát přivezl Stanley Cup do rodného města. Dostal dort ve tvaru poháru a klíč od města

Jiří Tomaškovič, Pavel KarbanSport.czPrávo

Po minulé sezoně si vinou koronavirové pandemie hokejisté Tampy Bay Lightning „domů“ Stanleyův pohár pro vítěze play off NHL odvézt nemohli. Po druhém triumfu v řadě už tuto možnost mají. V úterý jej fandům v Košicích ukázal slovenský obránce Erik Černák, o den později jej mohli fandové vidět zásluhou útočníka Ondřeje Paláta ve Frýdku-Místku.

Ondřej Palát přivezl Stanley Cup do Frýdku-MístkuVideo: Pavel Karban, Právo

 
Článek
Fotogalerie

Palát přivezl pohár v otevřeném autě na náměstí Svobody v Místku, kde jej vítalo a tleskalo mu několik stovek příznivců. Mezi nimi byl i primátor města Petr Korč, který frýdecko-místeckému rodákovi předal Klíč od města. „Sice už žiješ za velkou louží, ale aby ses mohl do města vrátit, mám tady pro tebe cenu, kterou v minulosti získali jen bývalý prezident Václav Havel a výtvarnice Eliška Servátková," předával primátor slavnému rodákovi cenný artefakt.

Na připraveném podiu pak 30letý útočník originální pohár „vyměnil" za dort ve tvaru Stanley Cupu, který vznikl ve frýdecko-místecké společnosti Marlenka. „Jsem nadšený, že je tady tolik lidí," řekl Palát, který měl na náměstí v Místku přijet půlhodinu po poledni, dorazil ale s mírným zpožděním.

Foto: Pavel Karban, Právo

Ondřej Palát krájí dort v podobě slavného Stanley Cupu.

„Erik (Černák) včera dostal pohár hodně pozdě a už jsem ani nevěřil, že ho tady dovezu. Ale je tady," smál se Palát, který se následně trpělivě hokejovým fanouškům několik desítek minut podepisoval. Kromě programu na náměstí Svobody se Palát setkal v hale Polárka s malými hokejisty HC Frýdek-Místek a večer jej čeká soukromá párty v Čeladné.

Foto: Pavel Karban, Právo

Hokejista Ondřej Palát převzal od primátora Frýdku-Místku Petra Korče symbolický klíč od města.

Slávou ve Frýdku-Místku cesta poháru Českem nekončí. Ve čtvrtek v 11 hodin si nejslavnější hokejovou trofej přiveze do zahrady Kulturního domu v Písku druhý český vítěz Stanley Cupu s Tampou - bek Jan Rutta. Večer od 19 hodin bude možné vidět pohár také v areálu restaurace Rosmarina v Praze. Poté cenný náklad odletí do Švédska.

Reklama

Související témata: