Hlavní obsah

Krejčíková - McHaleová 6:3, 6:1Krejčíková postupuje. Vondroušová po dramatické bitvě na US Open končí

New York/Praha
Aktualizováno

Stříbrná medailistka z Tokia Markéta Vondroušová na tenisovém US Open končí už ve druhém kole. Zápas proti pětadvacáté nasazené Rusce Darje Kasatkinové začala velmi dobře, ale nakonec prohrála 6:3, 4:6, 4:6. Dál jde naopak šampionka z Roland Garros Barbora Krejčíková, která v duelu přerušeném deštěm a hraným na dvou kurtech porazila domácí Christinou McHaleovou 6:3, 6:1.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková servíruje v duelu 2. kola US Open.

Článek

Krejčíková v prvním setu vzala McHaleové dvakrát servis a sadu ukončila čistou hrou. Ve druhém setu se dostala po brejku do vedení 2:1 a v New Yorku se rozpršelo. Hráčky chvilku seděly u kurtu a poté odběhly do šatny, z které se přesunuly na dvorec Louise Armstronga.

"Jsem nadšená, že začalo pršet a mohla jsem hrát tady. Vždycky jsem toužila po zápasech na velkých kurtech před skvělým publikem. Děkuji za skvělou atmosféru," zářila Krejčíková.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Vítězné gesto Barbory Krejčíkové na US Open.

Na druhém největším kurtu areálu ve Flushung Meadows se Krejčíková zdržela jen dvacet minut. Vítězka Roland Garros získala čtyři gamy v řadě a radovala se z postupu do třetího kola. "Hrála jsem solidně," ohodnotila svůj čtyřicátý vítězný zápas dvouhry v sezoně.

O osmifinále bude turnajová osmička hrát s Kamillou Rachimovovou, až 134. hráčkou žebříku. Dvacetiletá Ruska sice prohrála ve finále kvalifikace s Kristýnou Plíškovou, ale dostala se do hlavní soutěže jako náhradnice. V prvním kole otočila duel s Kristinou Mladenovicovou z Francie a ve druhém zdolala krajanku a dvaatřicátou nasazenou Jekatěrinu Alexandrovovou.

V prvním setu bylo utkání Vondroušové s Kasatkinovou za stavu 2:2 asi na půl hodinu přerušeno kvůli dešti. "Byla to docela krátká pauza, bylo to docela v pohodě," řekla Češka. Po návratu na kurt při jedné z výměn v mrholení podklouzla, spadla a odřela si pravé koleno. "Je to dobrý," ujistila a v dlouhých výměnách pak méně chybovala a od stavu 2:3 získala čtyři hry v řadě.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Česká tenistka Barbora Krejčíková ve druhém kole US Open nezaváhala.

Posléze se role obrátily, více kazila Vondroušová a většinou soupeřku doháněla. Brejk z první hry druhého setu získala zpět a šanci měla za stavu 4:3. "Při brejkbolu jsem ale zkazila return a ona pak byla lepší," řekla Vondroušová, která o set přišla, když si neudržela servis na 4:5.

V rozhodujícím třetím dějství levou rukou hrající sokolovská rodačka dokázala dvakrát smazat ztrátu podání. Od stavu 2:2 bojovala i s křečemi v břiše. "Bolelo to, když jsem dopadala po servisu, ale nebylo to nic hrozného. Neomezovalo mě to," uvedla. Na brejk na 2:3 už se jí reagovat nepovedlo a zápas ztratila za dvě a čtvrt hodiny. "Byl to dobrý zápas z obou stran," zhodnotila.

Grandslamový turnaj US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Krejčíková (8-ČR) - McHaleová (USA) 6:3, 6:1
Vondroušová (ČR) - Kasatkinová (25-Rus.) 6:3, 4:6, 4:6
Ostatní výsledky US Open najdete zde

Reklama