Hlavní obsah

Švédský diskař Stahl v bruselském parku ohrožoval Bugárův letitý rekord

Brusel

Městské soutěže v hodu diskem, které obstaraly předehru sobotního mítinku Diamantové ligy v Bruselu, ovládli úřadující mistři světa Švéd Daniel Stahl a Kubánka Yaime Pérezová.

Foto: Twitter@EuroAthletics

Švédský diskař Daniel Stahl.

Článek

Olympijský vítěz z Tokia Stahl v sektoru vytvořeném v parku Bois de la Cambre hned prvním pokusem hodil 69,31 metru a zaznamenal druhý nejlepší výkon v historii bruselského mítinku. Za rekordem Memoriálu Van Dammeho, který drží od roku 1984 Imrich Bugár, zaostal o 63 centimetrů.

Další tři hody měl Stahl neplatné, ale ve finále pro tři nejlepší opět potvrdil roli jasného favorita. Již třinácté vítězství v řadě si zajistil výkonem 67,01. Druhý Jamajčan Fredrick Dacres hodil ve finále 61,75, předtím v páté sérii poslal disk do vzdálenosti 65,17. Třetí místo obsadil Slovinec Kristjan Čech, který měl ve finále neplatný pokus. Jeho pátý hod měřil 65,68.

O vítězství Pérezové ve finále rozhodly jen tři centimetry. Kubánka hodila 63,41 a těsně porazila Američanku Valarii Allmanovou. Dvojnásobná olympijská vítězka z Londýna a Ria de Janeiro Chorvatka Sandra Perkovičová se po neplatném pokusu musela spokojit s třetí příčkou. V základní části soutěže hodila Perkovičová 65,14, o téměř metr víc než Allmanová. Nejdelší výkon předvedla Pérezová - 66,47.

Reklama

Související témata: