Hlavní obsah

Rozkol v týmu sedminásobného mistra světa! Tohle se mi vážně nelíbí, zuří Hamilton

Londýn/Praha

Letošní sezona formule 1 je zhruba ve své polovině a nyní už se řeší, jak bude vypadat ta následující. Ve středu bylo oznámeno, že do ní již nezasáhne "Ledový muž" Kimi Räikkönen a v důsledku toho proběhnou i změny v týmu sedminásobného mistra světa Lewise Hamiltona. Do Mercedesu totiž míří George Russell, a to se šampionovi ani trochu nelíbí.

Foto: John Thys, Reuters

Lewis Hamilton se bude muset v příští sezoně hodně snažit, aby si udržel přízeň britského publika

Článek

Stájovým kolegou Hamiltona je Fin Valtteri Bottas a mistr světa doufal, že jím bude ještě dalších pět sezon, jenže šéf týmu Toto Wolff rozhodl jinak. Zariskuje a místo přenechá mladíkovi Russellovi. Toto rozhodnutí se však u Hamiltona setkalo s nelibostí.

Podle Daily Mail je doslova nešťastný. „Chtěl Valtteriho jako týmového kolegu, protože je poddajný a není dost rychlý na to, aby mu dělal problémy," řekl zdroj blízký týmu. Klíčový dílek skládačky zapadl ve středu, kdy Räikkönen oznámil, že po sezoně končí.

Tím se totiž uvolnilo místo v Alfě Romeo, kam by Wolf rád nasměroval Bottase jako kompenzaci za jeho angažmá v Mercedesu. Hamilton z tohoto rozhodnutí ale rozhodně radostí do stropu neskáče.

V minulosti totiž opakovaně hovořil o tom, že Bottas je jeho nejlepší týmový kolega, jakého kdy měl. „Myslím tím nejen výkony, ale i morálku v týmu a to, jak spolu pracujeme," řekl. Russell se od Fina velmi liší. Nejen, že je rychlý, ale je čím dál více oblíbenější u britského publika a to je pro Hamiltona další rána.

Reklama

  Velká cena Číny - kvalifikace na sprint zítra 09 : 30
20240419T09 : 30:00+0200
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint
Velká cena Číny - kvalifikace na sprint