Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Anisimovová 7:5, 6:7, 7:6 Kvitová ovládla české derby na US Open. Karolína Plíšková jde dál po napínavé bitvě. Siniaková končí

Aktualizováno

Česká tenistka Kateřina Siniaková prohrála ve 2. kole dvouhry na grandslamovém US Open s Řekyní Marií Sakkariovou 4:6 a 2:6. Petra Kvitová v českém derby přehrála kvalifikantku Kristýnu Plíškovou na kurtu Louise Armstronga, když zvátězila 7:6, 6:2. Letos poprvé si na grandslamu zahraje 3. kolo. Karolína Plíšková odvrátila na dvorci Arthura Ashe v duelu s Amandou Anisimovou z USA mečbol a po výhře 7:5, 6:7 a 7:6

Foto: Jerry Lai, Reuters

Karolína Plíšková vrací úder ve 2. kole US Open.

Článek
Fotogalerie

Siniaková v duelu s Řekyní Sakkariovou sice v šesté hře první sady ztratila servis a prohrávala 2:4, vzápětí ale získala podání soupeřky a dotáhla skóre na 4:4. Klíčovou se ukázala až desátá hry, kdy českou tenistku opět zradil servis. Získala při něm jediný fiftýn a sadu dokonce ukončila dvojchybou. Turnajová sedmnáctka tak získala první set poměrem 6:4 za čtyřicet minut.

Ve druhé sadě vedla rodačka z Hradce Králové 2:0 a mohlo se zdát, že startuje k velkému obratu. Ten se ale nekonal, naopak na dvorci začala kralovat Řekyně. Uhrála šest her v řadě a slavila postup.

Foto: Seth Wenig, ČTK/AP

Zklamaná Kateřina Siniaková, právě má za sebou jednu z nejhezčích výměn zápasu.

Kvitová ovládla české derby

Petra Kvitová byla v souboji s kvalifikantkou Kristýnou Plíškovou velkou favoritkou. První sada ale nabídla drama, které dospělo až do zkrácené hry. Tam měla navrch Lvice z Fulneku a ovládla ji poměrem 7:4.

Druhé dějství už měla Kvitová jasně pod kontrolou. Ve třetí a sedmé hře vzala krajance podání. Sadu vyhrála 6:2 a může se letos poprvé na grandslamovém turnaji těšit na 3. kolo. "Výborně podávala a hrála dobrý zápas," ocenila Kvitová po souboji levaček Kristýnu Plíškovou a dodala: "Jsem spokojená se svým výkonem i jak jsem to zvládla v hlavě."

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová vrací úder zápase 2. kola US Open proti Kristýně Plíškové.

Karolína Plíšková jde do 3. kola

Turnajová čtyřka Karolína Plíšková odehrála s Anisimovou bitvu plnou skvělých servisů a ostrých výměn. První set mohla rozhodnout v desáté hře, ale využila až třetí setbol ve dvanáctém gamu. Druhá sada dospěla do tie-breaku, v jehož koncovce udělala Plíšková dvě dvojchyby.

V rozhodujícím setu měla Plíšková čtyři brejkboly za stavu 5:5, ale ani jednou neuspěla a znovu se hrál tie-break. Češka prohrávala 2:5, ale získala čtyři míče v řadě a za stavu 6:5 měla první mečbol, který Američanka odvrátila na síti. Pak čelila Plíšková hrozbě ztráty utkáním. Soupeřku ale rozběhala a donutila chybovat. Při druhém mečbolu Plíškové poslala Anisimová míč do sítě.

"Byl to super náročný zápas od prvního momentu," řekla Plíšková na kurtu o utkání dlouhém dvě hodiny a jednadvacet minut. "Ona hrála rychle, občas jsem nestíhala, ale byla trpělivá. Obě jsme skvěle podávaly. Bylo to o pár míčcích a na konci taky o trošce štěstí," dodala.

Příští soupeřkou letošní finalistky Wimbledonu bude Ajla Tomljanovicová z Austrálie.

Krejčíková a Siniaková vypadly ve čtyřhře už v 1. kole

Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková vypadly ve čtyřhře na grandslamovém US Open hned v 1. kole. Zlaté olympijské medailistky z Tokia prohrály s polsko-americkým párem Magda Linetteová, Bernarda Peraová 3:6 a 4:6.

Turnajové dvojky nevyužily ani jeden ze dvou brejkbolů v utkání a v každém setu přišly jednou o servis. Utkání prohrály za hodinu a sedm minut. Krejčíková tak přišla o možnost vrátit se do čela čtyřhry žebříčku WTA, k tomu potřebovala hrát minimálně semifinále.

Krejčíková a Siniaková letos získaly grandslamový titul na Roan Garros a na Australian Open došly až do finále. V prvním kole grandslamu vypadly poprvé od předloňské Paříže.

Ostatním českým hráčkám se v úvodním kole čtyřhry dařilo. Postoupily Tereza Martincová s Markétou Vondroušovou, Marie Bouzková s Lucií Hradeckou, Květa Peschkeová s Australankou Perezovou i Renata Voráčová s Ukrajinkou Kalininovou.

US OPEN (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 2. kolo:
Siniaková (ČR) - Sakkariová (17-Řec.) 4:6, 2:6
Kvitová (10-ČR) - Kristýna Plíšková (ČR) 7:6 (7:4), 6:2
Karolína Plíšková (4-ČR) - Anisimová (USA) 7:5, 6:7 (5:7), 7:6 (9:7).
Čtyřhra - 1. kolo
Linetteová, Peraová (Pol./USA) - Krejčíková, Siniaková (2-ČR) 6:3, 6:4
Martincová, Vondroušová (ČR) - Carterová, Sharmaová (USA/Austr.) 7:5, 6:2.

Reklama