Hlavní obsah

Aldridge dostal od lékařů svolení k návratu ke kariéře v NBA

Někdejší druhý hráč draftu LaMarcus Aldridge dostal od lékařů svolení k návratu ke kariéře v NBA. Šestatřicetiletý americký basketbalista se sportem náhle skončil v polovině dubna ze zdravotních důvodů, poté co se u něj projevily problémy se srdcem. Potíže měl nedlouho po příchodu do Brooklynu ze San Antonia a v newyorském týmu by teď podle listu The Athletic mohl také pokračovat.

Foto: twitter:@aldridge_12, Twitter

Basketbalová hvězda LaMarcus Aldridge na archivním snímku.

Článek

Sedminásobný účastník Utkání hvězd oznámil konec kariéry poté, co jej během dubnového zápasu s Los Angeles Lakers vyděsil nepravidelný srdeční rytmus. Byl to tehdy teprve jeho pátý start za Nets po odchodu ze San Antonia, kde strávil předchozích pět sezon. Prvních osm ročníků v zámořské lize Aldridge odehrál v Portlandu. Nets jsou nyní považováni za favority na podpis smlouvy a obnovení spolupráce.

Dvojku draftu v roce 2006 z hráče udělalo Chicago, jež jeho práva krátce poté přenechalo Trail Blazers. Aldridge má na kontě v NBA 1029 zápasů s průměry 19,4 bodu a 8,2 doskoku, dalších 72 startů si připsal v play off.

Reklama