Hlavní obsah

Brusle nezasáhla tepnu ani žílu. Olomoucký Konrád je po operaci ve stabilizovaném stavu

Je to ta nejlepší zpráva, která v pátek dopoledne mohla z Olomouce přijít. Slovenský hokejový gólman Kohoutů Branislav Konrád, který byl ve čtvrtečním přípravném zápase s Hradcem Králové zasažen do krku bruslí útočníka soupeře Petra Koukala, podstoupil v noci úspěšnou operaci a je ve stabilizovaném stavu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Olomouce Branislav Konrád zasahuje v utkání se Spartou.

Článek

Konrád v 53. minutě po nešťastném zásahu od Koukala okamžitě upaloval na střídačku, kde však spadnul na zem. Přes dvacet minut jej ošetřovali záchranáři, rozhodčí se mezitím s kapitány obou mužstev dohodli na předčasném ukončení utkání. Když pak olomoucký brankář opouštěl halu na nosítkách, zvedl nahoru palec, což všechny přítomné alespoň trochu uklidnilo.

Hanáci ještě ve čtvrtek večer uvedli, že třiatřicetiletý slovenský reprezentant zamířil do nemocnice a není v ohrožení života.

„V téhle situaci, kdy šlo o život, jdou veškeré výsledky a sport stranou. My všichni včetně hráčů, protože jsme jedna velká hokejová rodina, Braňovi přejeme, ať se brzo uzdraví," řekl asistent trenéra Východočechů Petr Svoboda.

„Prosíme všechny novináře i širokou veřejnost o respektování Braňova soukromí. Děkujeme," uvedla Olomouc v pátek dopoledne.

Reklama

Související témata: