Hlavní obsah

Krejčíková - Rachimovová 6:4, 6:2Bravo! Krejčíková je na US Open v osmifinále! Čeká ji bývalá světová jednička

Aktualizováno

Povedlo se! Tenistka Barbora Krejčíková se při debutu v hlavní soutěži US Open může těšit na osmifinále. V zápasu 3. kola porazila česká šampionka z Paříže mladou ruskou kvalifikantku Kamillu Rachimovovou po setech 6:4 a 6:2. O postup do čtvrtfinále bude hrát Krejčíková s bývalou světovou jedničkou Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Barbora Krejčíková v utkání 3. kola dvouhry na US Open.

Článek
Fotogalerie

Rachimovová se dostala do hlavní soutěže až jako poražená z kvalifikace a v utkání s Krejčíkovou hrála poprvé proti hráčce světové desítky. Hvězdy sezony se nezalekla a dobře podávala. I Krejčíková si ale jistě držela servis, působila sebejistě a čekala na svoji šanci, kterou si připravila v deváté hře. Po brejku podání 134. tenistky žebříčku dvouhry úvodní sadu dopodávala.

Ve druhém setu získala Krejčíková servis dvacetileté sokyně dvakrát. Při brejku na 4:1 soupeřku ničila bekhendovými čopy, po kterých Ruska chybovala. Oba brejkboly, které Rachimovové nabídla dvojchybou, odvrátila. Zápas uzavřela po hodině a dvanácti minutách důraznou smečí.

"Zápas byl složitý, což jsem očekávala. První set byl hodně vyrovnaný, dobře podávala a rozhodl jeden brejk. To bylo hodně důležité a ve druhém setu jsem začala hrát lépe. Cítila jsem, že hraju solidně a odvedla jsem velmi dobrou práci," řekla Krejčíková.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Barbora Krejčíková děkuje divákům za povzbuzování po vítězství ve 3. kole US Open.

Turnajová devítka Muguruzaová vyřadila loňskou finalistku Victorii Azarenkovou po setech 6:4, 3:6 a 6:2. Krejčíková se s dvojnásobnou grandslamovou vítězkou Muguruzaovou střetla dvakrát; letos ve finále v Dubaji prohrála a nedávno na turnaji v Cincinnati po boji uspěla.

US OPEN v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Krejčíková (8-ČR) - Rachimovová (Rus.) 6:4, 6:2.
Čtyřhra - 2. kolo:
Gauffová, McNallyová (11-USA) - Martincová, Vondroušová (ČR) 6:4, 6:3
Minnenová, Van Uytvancková (Belg.) - Perezová, Peschkeová (16-Austr./ČR) 7:5, 1:6, 6:2
Anastasia Rodionovová, Arina Rodionovová (Austr.) - Voráčová, Kalininová (ČR/Ukr.) 4:6, 6:3, 6:4.
Výsledky dalších zápasů na US Open najdete ZDE.

Reklama

Související témata: