Hlavní obsah

Fenomén! Hvězdný Pastrňák si zahrál extraligu a hned dal gól

Hokejový kanonýr David Pastrňák se představil v dresu hokejbalistů Karviné v dnešním úvodním kole extraligy na hřišti Kert Parku Praha. Hvězda Bostonu a nejlepší střelec NHL ze sezony 2019/20 se na hřišti vítěze čtyř posledních dohraných ročníků při porážce 2:5 zapsal i mezi střelce.

Foto: Petr Horník, Právo

David Pastrňák s manželkou na slavnostním zakončení Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech.

Článek

Pastrňák se svým typickým číslem 88 na dresu se v duelu na Lužinách před stovkou diváků prosadil v čase 41:52 v přesilové hře a snížil na 1:5. Hokejbalovou extraligu si zahrál držitel Zlaté hokejky pro nejlepšího českého hokejistu z posledních pěti let naposledy na konci dubna 2016, kdy se v duelu skupiny o udržení představil na hřišti Kova Praha.

Bylo to krátce před jeho debutem v hokejové reprezentaci, který pak prožil v duelu Euro Hockey Tour ve Znojmě proti Švédsku (2:7). "Hokejbal jsem hrával asi čtyři roky, kromě loňského léta, kdy na to nebyl z nějakého důvodu čas. Hodně se tam běhá, nevidím na tom nic špatného. Dobře jsem si zatrénoval," řekl tehdy Pastrňák.

"Mám tam spoustu kamarádů. Vždycky si ho rád zahraju. Je to super sport a výborná příprava v létě na zimu. Hokejbal je skoro bezkontaktní sport," podotkl. Na soupisce Karviné byl i v minulých sezonách, ale žádný zápas nestihl. Loni na konci června si ale za ni zahrál na turnaji na pražské Palmovce.

Hokejbalová extraliga:
Kert Park Praha - Karviná 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)

Reklama

Související témata: