Hlavní obsah

Krejčíková - Muguruzaová 6:3, 7:6Senzace! Krejčíková zvládla bitvu nervů a je ve čtvrtfinále US Open

New York/Praha
Aktualizováno

Fantazie! Vítězka pařížské dvouhry Barbora Krejčíková válí parádně i na US Open. Při svém prvním startu v hlavní soutěži singlistek postoupila už do čtvrtfinále, když do něj postoupila po výhře nad dvojnásobnou grandslamovou šampionkou Garbině Muguruzaovou ze Španělska po setech 6:3, 7:6 (7:4). Další sokyní české tenistky bude Běloruska Aryna Sabalenková.

Foto: Geoff Burke, Reuters

Tenistka Barbora Krejčíková v akci během osmifinále US Open

Článek
Fotogalerie

Krejčíková startuje poprvé v hlavní soutěži singlistek na US Open a předvádí zatím skvělé výkony. Výborně rozehrála i osmifinále s bývalou světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou ze Španělska. Češka vedla rychle 3:0, pak si ale vybrala slabší chvilku a soupeřce se povedlo srovnat skóre na 3:3. Následoval však další obrat, tři hry v řadě získala naopak Krejčíková a první sadu tak ovládla poměrem 6:3.

Druhý set rozjela česká tenistka pohádkově. Šla do vedení 4:0 a vypadalo to na brzký konec. Jenže opak byl pravdou. Španělka se nadechla k velkému obratu. Bezchybnou hrou trpělivě sbírala jeden fiftýn za druhým a nakonec se jí povedlo manko nejen vymazat, ale dokonce šla i do vedení 5:4. Publikum nadšeně aplaudovalo s vidinou prodloužení napínavé podívané.

Češka se rvala o každý míč, při následném servisu musela odvracet tři setboly soupeřky. To se jí povedlo a srovnala na 5:5. Španělka však následně zvládla své podání, Krejčíková se necítila dobře a vyžádala si medical timeout. Po ošetření pak uhrála vlastní servis a rozhodnout musela zkrácená hra, která nabídla pořádné drama.

Krejčíková se dostala do vedení 4:1 a 5:2. V následné výměně úder Španělky letící mimo kurt ztlumila páska a místo mečbolů to bylo 5:3, následně pak i 5:4. Češka už si však postup nenechala vzít a ve hře nervů získala dva potřebné míče.

Po duelu však zjevně nebyla fit, když měla podle všeho problémy s břišními svaly. Krejčíková seděla dlouho na lavičce s hlavou v dlaních a trenér Aleš Kartus starostlivě sledoval hráčku z ochozů. Lékař a fyzioterapeutka ji zvedli a doprovodili do šatny. Pokud bude Češka v pořádku, tak se o semifinále utká se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou z Běloruska.

US Open v New Yorku (tvrdý povrch, dotace 57,5 milionu dolarů):
Ženy:
Dvouhra žen - osmifinále:
Krejčíková (8-ČR) - Muguruzaová (9-Šp.) 6:3, 7:6 (7:4)
Čtyřhra - 2. kolo
Hradecká, Bouzková (15-ČR) - Dijasová, Gračevová (Kaz./Rus.) 7:5, 6:2.

Další výsledky US Open najdete ZDE

Reklama