Hlavní obsah

Krize v Movistaru zažehnána? López se za své teatrální chování omluvil

Santiago de Compostela

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López se dnes omluvil za to, že na Vueltě vzdal v závěru sobotní 20. etapy. Jezdec týmu Movistar, jenž vyhrál čtvrteční 18. etapu a do předposledního dějství závodu vstupoval jako třetí muž průběžného pořadí, slezl z kola poté, co nedokázal zachytit útok hlavních rivalů a přišel o naději na stupně vítězů v celkovém pořadí.

Foto: twitter:@SupermanlopezN, Twitter

Kolumbijský cyklista Miguel Angel Lopez Moreno během letošního ročníku Vuelty.

Článek

Viditelně frustrovaný López zůstal v době útoku soupeřů za krajanem Eganem Bernalem, který ale na nástup nedokázal reagovat, a už se nestihl skupinky zachytit. V závěrečném stoupání se mu pak rychle vzdalovalo duo z týmu Bahrajn Victorius Jack Haig a Gino Mäder i Adam Yates z Ineosu. Ti všichni ho v celkovém pořadí předstihli.

López pak 20 km před cílem boj vzdal a k vidění byly bizarní scény, jak se ho u týmového vozu snažil závodní šéf týmu Patxi Vila a jeden z týmových kolegů donutit k návratu na kolo.

"Chtěl bych se omluvit týmovým kolegům. Byli jsme už jen malá skupinka, na Vueltě nás zbylo jen pět, jen tři měli za úkol pracovat pro tým a všichni do toho dali své srdce, odvedli 100 procent," uvedl sedmadvacetiletý López v prohlášení na twitteru stáje. "Rozhodl jsem se skončit s bojem v už prohrané bitvě. Teď bych jen chtěl říct fanouškům, sponzorům a pořadatelům Vuelty: Je mi líto, co se stalo," dodal.

Podle zákulisních informací Lópeze zlomilo, že se nenašel nikdo, kdo by mu pomohl se stíhací jízdou. Poslední kapkou údajně byl konflikt s manažerem týmu Eusebiem Unzuém, který na Kolumbijce prý vulgárně křičel z doprovodného vozu.

Reklama