Hlavní obsah

Hrozně neprofesionální! zuřila Španělka po prohře s vyčerpanou Krejčíkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York/Praha

Premiérový singlový start na US Open jí zatím vychází na jedničku. Na turnaji prošla už do čtvrtfinále, jenže postup přes grandslamovou šampionku Garbině Muguruzaovou nebyl pro Barboru Krejčíkovou vůbec snadný. Po zápase seděla s hlavou v dlaních a hluboce oddychovala. Z kurtu ji museli doprovázet, soupeřka byla navíc pořádně naštvaná. Co se stalo?

Foto: Geoff Burke, Reuters

Vyčerpaná Krejčíková měla potíže s dýcháním

Článek
Fotogalerie

Byl to nervy drásající souboj. Pětadvacetiletá Krejčíková do zápasu vstoupila skvěle. Vedla 3:0, jenže za chvíli bylo skóre vyrovnané 3:3. Poté však Muguruzaová neuhrála ani gem a Krejčíková získala první set poměrem 6:3.

Vstup do druhé sady byl ještě snovější, vedení Krejčíkové 4:0 nasvědčovalo rychlému procesu, ale opak byl pravdou. O vítězce musel rozhodnout až tie-break, ale už před ním nastaly komplikace.

Letošní vítězka French Open si vyžádala medical timeout. Držela se za břicho na levé straně a ztěžka oddechovala. Cestou do šatny naznačovala, že se jí točí hlava. Po pauze se dostala znovu více do hry, jenže v tie-breaku se mezi fyftýny často chodila otírat ručníkem a nevypadala příliš dobře.

To se už nelíbilo týmu španělské hráčky ani samotné tenistce. Po konci zápasu naštvaně odpochodovala k lavičce, málem ani Krejčíkové nepodala ruku. Ta se jí u sítě omluvila, ale Muguruzaová nechtěla nic slyšet. „Hráčka by měla vědět, jak se má v určitých momentech chovat a je pravda, že jsem nebyla nadšená, jak vypadal konec zápasu," řekla poražená hvězda na pozápasové tiskové konferenci, na kterou se Krejčíková nedostavila.

Ta kurt totiž opouštěla jen s podporou dvou pomocníků a vypadala, jako by měla každou chvíli omdlít. „Nevím, co se stalo, ale nemohla jsem dýchat. Měla jsem závrať a celý svět se točil. Nikdy se mi to nestalo," vzkázala poté médiím.

Nyní doufá, že se zotaví do čtvrtfinálového zápasu s Arynou Sabalenkovou z Běloruska. "Hraje extrémně dobře, je ve vynikající kondici a dává nesmírné rány. Bude to mimořádně náročné. Doufám, že se dám dohromady a budu připravena," řekla česká hráčka.

Reklama

Související témata: