Hlavní obsah

Rána pro českého brankáře! Bude muset skončit s hokejem? Vše je v řešení, reaguje agent Vůjtek

Jekatěrinburg/Praha

V sezoně, která v minulém týdnu teprve začala, si už nejspíš nezachytá. A dost možná se už do branky nepostaví nikdy a bude nucen ukončit kariéru. Takové zprávy jdou z Ruska o třiatřicetiletém českém hokejovém gólmanovi Jekatěrinburgu Jakubu Kovářovi. „Je to vše v řešení. Zatím se neví přesně, jak vše bude,“ uvedl pro Sport.cz hráčův agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Eurohockey Services.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český brankář Jakub Kovář čelí střele při utkání s Německem.

Článek

Kovář, který v KHL působí už devátým rokem v řadě, chytal posledním play off se zraněným meniskem a po sezoně musel podstoupit operaci.

V pátečním úvodním utkání nového ročníku KHL nastoupil za Jekatěrinburg od začátku, ze 26 střel Magnitogorsku ale šestkrát inkasoval a Avtomobilist si připsal porážku 2:6.

Foto: Sport.cz

Jakub Kovář v dresu Jekatěrinburgu

V neděli proti Ufě už v sestavě svého týmu chyběl a klub jej nyní zařadil do konce sezony na seznam zraněných hráčů. Jeho smlouva se tak nebude Jekatěrinburgu započítávat do platového stropu.

Ruská média spekulují o tom, že aktuální zranění může pro píseckého odchovance, který má bronz z MS 2012 a o dva roky později startoval i na ZOH v Soči, znamenat i konec kariéry. Že nejde o banální zranění, nepřímo potvrzuje i Kovářův agent Vladimír Vůjtek mladší.

„To fakt v tuto chvíli nejde říct. To bych věštil z křišťálové koule," reagoval na dotaz Sport.cz, jestli to opravdu vypadá, že už si Kovář v této sezoně nezachytá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Kovář přichází na sraz hokejové reprezentace.

Kovář na jaře podepsal s Avtomobilistem novou roční smlouvu, v ruském klubu jej měla čekat již osmá sezona. Jeden ročník strávil v KHL i v Čerepovci. V KHL doposud odchytal včetně play off 436 zápasů a pětačtyřicetkrát udržel čisté konto. V uplynulé sezoně byl třetím nejlépe placeným hokejistou celé soutěže (90 milionů rublů za sezonu, zhruba 26 milionů korun).

Reklama

Související témata: