Hlavní obsah

Uvidí Eden finále Konferenční ligy? Český fotbal má o pořadatelství zájem

Praha

Český fotbal se bude ucházet o pořádání finále Konferenční ligy v roce 2023 nebo v roce 2024. Předseda FAČR Petr Fousek o kandidatuře už začal jednat s UEFA. „Budeme mít pochopitelně konkurenty, ale jde o akci, kterou bychom mohli u nás uspořádat,“ potvrdil Fousek, že už první kontakty s vedením evropského fotbalu proběhly.

Foto: @TRIBUNA_SEVER, Twitter

V Edenu by mohla být při finále Konferenční ligy parádní atmosféra

Článek

Zatím šlo pochopitelně jen o první kontakty a sondování situace. „Oficiálně se musíme vyjádřit do konce září a projevit zájem o pořadatelství. A také zažádat o výjimku," informoval Fousek.

Finále Konferenční ligy by samozřejmě zavítalo do pražského Edenu, který je největším stadionem v České republice, problém je však v tom, že ani vršovický fotbalový stánek nesplňuje požadavek UEFA, co se divácké kapacity týče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Čeští fanoušci v Edenu během kvalifikačního duelu s Anglií.

„Stadion by měl mít kapacitu alespoň 25 tisíc diváků, přičemž UEFA toleruje desetiprocentní odchylku. Maximální kapacita Edenu je však 19 370 fanoušků. Proto bychom museli požádat o výjimku," potvrdil první muž českého fotbalu, že k naplnění představ o pořadatelství finále povede ještě dlouhá cesta.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Fousek by rád pořádal finále Konferenční ligy 2023 nebo 2024 v Praze.

„Ale v minulosti jsme se úspěšně zhostili pořadatelství Superpoháru UEFA i třeba evropského šampionátu hráčů do 21 let, což jsou pochopitelně plusové body pro nás," myslí si Fousek.

„Jde pochopitelně o významnou a prestižní záležitost, cesta k pořadatelství finále Konferenční ligy však bude ještě hodně strastiplná. Záležet bude pochopitelně i na tom, kolik evropských fotbalových svazů projeví o tuto akci zájem."

Reklama