Hlavní obsah

Šilhavý povolal posilu z Manchesteru United

Plzeň
Aktualizováno

Nestává se často, aby si národní pomohl posilou z Manchesteru United. Takový okamžik právě nastal. Zraněného Tomáše Vaclíka nahradí v kádru fotbalové reprezentace brankář Lvíčat Matěj Kovář, který se bude s týmem připravovat na středeční přípravný zápas s Ukrajinou. Trenér Jaroslav Šilhavý potvrdil, že v Plzni bude branku hájit místní gólman Jindřich Staněk, který místo zraněného Vaclíka dochytal již nedělní duel v Belgii.

Do Plzně ve středu přijedou Hujerovi. Proti Ukrajině bude chytat Jindřich StaněkVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek

Rychlý přesun. Jedenadvacetiletý odchovanec Slovácka odchytal dva zápasy kvalifikace mistrovství Evropy za Lvíčata. Teď se brankář Manchesteru United připojí k áčku.

„Jelikož byl Matěj doposud na srazu jednadvacítky, odpovídá pravidlům covidového protokolu UEFA," vysvětluje mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Kovář ještě v pondělní odchytal za jednadvacítku vítězné utkání s Albánií (4:0), předtím ve čtvrtek za Lvíčata nastoupil i proti Slovinsku (1:0).

Foto: Olivier Matthys, ČTK/AP

Stav ohrožení! Hromotluk Romelu Lukaku ohrožuje branku Jindřicha Staňka.

„Do branky nastoupí Staněk. O sestavě máme přibližně jasno, ale další jména zatím neprozradím," usmívá se trenér Jaroslav Šilhavý.

Kovář je do áčka povolán vůbec poprvé.

Otazník se vznáší nad startem stopera Tomáše Kalase, jehož trápí lehčí viróza. „Absolvuje trénink a po něm nám řekne, jak se cítí. Jeho stav nebyl úplně ideální, protože zápas v Belgii odehrál s velkým sebezapřením a potom mu nebylo úplně nejlíp. Dohodneme se po tréninku," avizuje Šilhavý.

Reklama

Související témata: