Hlavní obsah

Liberec - Hradec Králové 1:0Kváča uhájil nulu, Šmíd dal jediný gól a Liberec slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Šmíd 1 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté posledního poraženého finalisty Liberce vstoupili vítězně do nové extraligové sezony, když v repríze jarního čtvrtfinále porazili nejtěsnějším rozdílem Hradec Králové 1:0. Jediný gól zápasu vstřelil ve 23. minutě zkušený obránce Ladislav Šmíd, čisté konto vychytal brankář Petr Kváča.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Autor jediného gólu zápasu Ladislav Šmíd z Liberce.

Článek

Liberec do utkání vlétl a hned od začátku utkání se nastěhoval do útočného pásma. Z úvodního tlaku domácích také pramenil faul hostujícího Blaina již po 37 sekundách hry. V přesilové hře byl blízko vedoucího gólu Faško-Rudáš, Lukešovi ale pomohla pravá tyč. Přesilovku si po faulu Rosandiče zahráli také Královéhradečtí a obrovskou šanci měl Orsava, Kváča se ale vyznamenal.

V dalším průběhu první třetiny byli Severočeši i nadále aktivnější a dostali možnost další početní výhody. V té se do samostatného úniku dostal Gríger, Lukeš však jeho bekhendový blafák skvěle lapil. Hradecký brankář si následně poradil také s dobrými šancemi Birnera a Klepiše.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Ordoš z Liberce, brankář Štěpán Lukeš a Michael Gaspar z Hradce Králové.

Skóre se tak poprvé měnilo až ve 23. minutě a do vedení šli po zásluze Bílí Tygři. Po rychlém kontru se až za hostující obranou objevil domácí matador Šmíd a povedeným bekhendovým blafákem otevřel brankový účet zápasu. Na druhé straně mohl ihned odpovědět Lev, Kváča ale jeho tvrdou ránu vyrazil ramenem.

Tým Mountfieldu zvýšil obrátky a v další dobré pozici byl Kelly Klíma, z mezikruží těsně minul. V polovině utkání hráli hosté v početní výhodě a dvě dobré šance měl Smoleňák, Kváča však zůstával nepřekonán. V závěru druhé části se na opačné straně kolem Pavlíka prohnal liberecký rychlík Zachar a najížděl sám na Lukeše, hradecký brankář ale svůj tým podržel.

Na začátku třetího dějství hráli Liberečtí přesilovou hru a dobrou příležitost měl Záborský, Lukeš se však včas přesunul. Vzápětí si přesilovku zahráli také Východočeši, největší šanci měl přesto Zachar, jenže tváří v tvář Lukešovi ani napodruhé v zápase neuspěl.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Štěpán Lukeš z Hradce Králové.

Již při hře pět na pět mohl přidat druhý gól domácích Ordoš, Lukeš se opět vyznamenal. S postupem času se musel hradecký Mountfield stále více tlačit do útoku, narážel však na dobře zformovanou obranu domácích. V závěru hosté sáhli ke hře bez brankáře, Liberec ale už vítězství uhájil.

1. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - Mountfield Hradec Králové 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 23. Šmíd (Melancon, Filippi). Rozhodčí: Pražák, Pilný – Hynek, Gerát. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 4433.
Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Záborský - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, F. Pavlík, Gaspar, McCormack, Kalina, Jank - Jergl, Cingel, Smoleňák - Orsava, Lev, Perret - Oksanen, Lalancette, R. Pilař - Kelly Klíma, P. Koukal, Kevin Klíma. Trenér: T. Martinec.

Reklama

Související témata: