Hlavní obsah

Kajakářka Minařík Kudějová byla druhá ve finále SP ve vodním slalomu v Pau

Kajakářka Kateřina Minařík Kudějová obsadila druhé místo ve finále Světového poháru ve vodním slalomu v Pau. Česká reprezentantka ve Francii nestačila jen na hvězdnou Australanku Jessicu Foxovou, jež suverénně ovládla i celý seriál.

Foto: Tomáš Rak

Vít Přindiš a Kateřina Minařík Kudějová se svými medailemi po finále SP v Pau.

Článek

Jednatřicetiletá Minařík Kudějová se v Pau dostala poprvé v sezoně do finálové desítky a díky čisté jízdě dlouho útočila na vítězství. Z první příčky ji sesadila až poslední žena ve startovním poli Foxová, která ji navzdory dvousekundové penalizaci porazila o 72 setin sekundy a vyhrála třetí z letošních čtyř závodů SP. Další české kajakářky Lucie Nesnídalová a Antonie Galušková vypadly v semifinále.

"Jsem strašně ráda, docela mi to jelo. Napravila jsem chyby, co jsem udělala v první jízdě, ale zase tam byly jiné menší chyby, takže jsem úplně nečekala, že to bude na medaili. Ale vyšlo to, takže jsem hodně ráda," uvedla bývalá mistryně světa a Evropy Minařík Kudějová po největším úspěchu v rozpačité sezoně, v níž jí nevyšel především olympijský závod.

V neděli se bude bojovat o závěrečné pohárové body v kategorii kanoistů a kanoistek a také v nové olympijské disciplíně extrémním slalomu.

Finále SP ve vodním slalomu v Pau (Francie):
Ženy:
K1:
1. Foxová (Austr.) 106,74 (2)
2. Minařík Kudějová (ČR) -0,72 (0)
3. Krageljová (Slovin.) -1,54 (0)
...v semifinále 15. Nesnídalová (ČR)
30. A. Galušková (ČR)
Konečné pořadí SP (po 4 závodech):
1. Foxová 290
2. Jonesová (N. Zél.) 206
3. Terčeljová (Slovin.) 201
...12. Minařík Kudějová 159
21. Nesnídalová 82
29. A. Galušková 63
37. K. Galušková (ČR) 28

Reklama