Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 2:2Léčba Kozlem vynesla Liberci jen bod, Slovan ztratil vedení o dva góly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Rondič 0 : 1
37. Meszároš 0 : 2
57. Matějka 1 : 2
73. Matějka 2 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Fotbalisté Liberce poprvé v nejvyšší soutěži pod vedením trenéra Luboše Kozla vedli ve vršovickém Ďolíčku nad Pardubicemi 2:0, ale ze zápasu 7. kola vytěžili jen bod za remízu 2:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Imad Rondič z Liberce.

Článek

Kozel, který na lavičce Liberce nahradil Hoftycha a koučoval první zápas od únorového konce v Ostravě, nasadil do základní sestavy i dvě čerstvé posily Plechatého s Tiéhim. Jako první zahrozili Pardubičtí, Beranovu střelu zpoza vápna v páté minutě vyškrábl gólman Knobloch. Tischlerův tečovaný pokus pak skončil těsně mimo.

V 11. minutě měli blízko k vedení Severočeši. Na Faškův centr si naskočil Gebre Selassie a radost z první ligové branky po návratu ze zahraničí mu pokazilo břevno. Za osm minut postupoval sám na Markoviče Matoušek, ale sólo nezvládl a jen trefil domácího brankáře.

Ve 23. minutě už hosté slavili. Faško kolmicí vysunul Rondiče a bosenský útočník zakončil sólo s přehledem. Osm minut před pauzou Liberečtí zvýšili. Po Frýdkově přihrávce se dostal do sóla tentokrát Mészáros a sám před Markovičem nezaváhal. Slovenský záložník dal za Liberec první ligový gól po letním příchodu z Českých Budějovic.

Pardubičtí po přestávce dvakrát střídali a jeden z nových hráčů snížil. Matějka si v 57. minutě naskočil na centr po rohu a hlavou zblízka překonal Knoblocha. Třiadvacetiletý útočník dal svůj první soutěžní gól za Východočechy po příchodu z Plzně.

Matějka mohl po hodině hry srovnat, ale vychytal ho Knobloch. V 73. minutě už se pardubický útočník druhé branky v utkání dočkal, když zblízka umístil míč do sítě. Dvakrát v jednom ligovém zápase se trefil poprvé v kariéře, druhou asistenci si připsal Cadu. V 87. minutě ještě mohl hostům vrátit vedení střídající Tupta, ale Markovič jeho pokus z přímého kopu vyrazil.

7. kolo první fotbalové ligy (hráno v Praze v Ďolíčku):
FK Pardubice - Slovan Liberec 2:2 (0:2)
Branky: 57. a 73. Matějka - 23. Rondič, 37. Mészáros. Rozhodčí: Zelinka - Caletka, Podaný - Kocourek (video). ŽK: Cadu, Jeřábek, Sláma, Tischler - Mészáros, Faško, Matoušek, Frýdek, Rondič. Diváci: 772.
Pardubice: Markovič - Cadu, Čihák, Toml, Sláma - Solil (90.+1 Huf), Červ - Tischler, Beran (46. Jeřábek), Kostka (46. Matějka) - Chytil. Trenér: Novotný.
Liberec: Knobloch - Gebre Selassie, Chaluš, Plechatý, Mikula - Faško (77. Purzitidis), Tiéhi - Matoušek (69. Nečas), Frýdek (63. Tupta), Mészáros (69. Fukala) - Rondič (77. Hilál).Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: