Hlavní obsah

Plzeň - Sparta 3:2Vrbovi návrat zhořkl, Viktoria ve šlágru dominovala a znovu vede ligu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Beauguel 1 : 0
32. Mosquera 2 : 0
40. Karlsson 2 : 1
57. Sýkora 3 : 1
87. Drchal 3 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Favorita zaskočili a svého bývalého trenéra na jeho lavičce rozesmutněli. Fotbalisté Plzně ve šlágru 7. kola Fortuna ligy porazili pražskou Spartu 3:2 a posunuli se před ni na první příčku tabulky. Zatímco Pavlu Vrbovi tak návrat na stadion, kde sklízel velké úspěchy, náležitě zhořkl, domácí prodloužili impozantní sérii. Viktoria od srpna 2011 doma v lize se Spartou již dvanáctkrát po sobě neprohrála, teď jí navíc připravila první porážku v ligové sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Viktorie Plzeň oslavují gól během utkání se Spartou.

Článek
Fotogalerie

Letenským se o něco zmenšila marodka. Štetina už se postavil do základní sestavy, nově angažovaný Haraslín usedl na lavičku. Plzeň nasadila hodně ofenzivní jedenáctku včetně uzdraveného Kopice.

Viktoria byla na velkého soupeře nachystaná a mohla udeřit jako první. Sýkora z křídla ideálně odcentroval, Beauguel se do rány pěkně položil a Nita měl velké štěstí, že ho na brankové čáře zastoupil Panák. Sparta odpověděla podobnou akcí, Hložek tísněný Hejdou ovšem neměl klid na zakončení.

Plzeň byla ovšem živější a nebezpečnější, v 18. minutě se ujala vedení. Akci založil Hejda, míč do vápna dostal Mosquera, tam se přes Štetinu prosadil Beauguel a krásnou střelou přes hlavu otevřel skóre. Gól domácí navnadil, v následujících minutách soupeře jasně přehrávali. Kopic velkou šanci nevyužil, druhý gól přesto zákonitě následoval. Beauguel s Buchou vyslali do sóla Mosqueru, který jejich dílo brilantně dokončil.

Bílkův tým byl jasně lepší, pak si ovšem zkomplikoval život lacinou chybou. Hložek u rohového praporku obehrál Kašu, Hanckovu střelu ještě Staněk vyrazil, jenže Karlsson pak po Hložkově asistenci dostal v šestnáctce hodně času ke snížení.

Sudí Berka na začátku druhého poločasu přerušil hru kvůli projevům rasismu ze sparťanského kotle na Beauguelovu adresu. Plzeňští se pomstili fotbalově. Sýkora tělem odstavil Panáka a celou akci zakončil parádní gólovou střelou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský Jean-David Beauguel oslavuje gól vstřelený Spartě.

Snížit mohl zdálky Hložek, gólman Staněk proti němu ovšem vytáhl efektní zákrok jakoby hokejovou lapačkou. Sparta nasadila do bitvy i novice Haraslína, dál však ztrácela dva góly.

Další snížení přišlo až tři minuty před koncem, dorážkou zblízka se o ně postaral střídající Drchal. Gól dal těsně poté, co na druhé straně zahodil velkou šanci Chorý. Plzeň však stejně Spartu tradičně porazila...

Fotbalová liga - 7. kolo:
Viktoria Plzeň - Sparta Praha 3:2 (2:1)
Branky: 18. Beauguel, 32. Mosquera, 56. Sýkora - 40. Karlsson, 87. Drchal. Rozhodčí: Berka - Nádvorník, Kříž - Orel (video). ŽK: Mosquera, Janošek, Řezník, Hybš - Pavelka. Diváci: 10 584.
Plzeň: Staněk - Řezník, Kaša, Hejda, Havel - Bucha, Janošek (90.+3 Pernica) - Kopic (73. Šulc), Sýkora (72. Čermák), Mosquera (83. Hybš) - Beauguel (83. Chorý). Trenér: Bílek.
Sparta: Nita - Wiesner, Štetina, Panák (61. Karabec), Hancko - Karlsson (61. Haraslín), Pavelka, Souček, Sáček (77. Drchal), Pešek (85. Polidar) - Hložek. Trenér: Vrba.

.

Reklama

Související témata: