Hlavní obsah

Ševci selhali v defenzívě. Dostat doma tři góly je tristní, smutní zlínský záložník Fillo

Doma v této sezoně prohráli už třetí ligové utkání. Fotbalisté Zlína padli před svými fandy s Bohemians 1905 1:3 a záložník ševců Martin Fillo netajil po závěrečném hvizdu obrovské zklamání.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Martin Fillo ze Zlína v akci. (ilustrační foto)

Článek

Na svém stadionu jste předtím prohráli také se Slavií a Olomoucí, naopak jste dokázali zvítězit v Karviné i v Liberci. Proč takový rozdíl mezi výsledky doma a venku?

Moc netuším. Mrzí mě, že jsme v zápase s Bohemkou nedokázali navázat na předchozí triumf v Liberci. Výhru pod Ještědem jsme hodili do koše. Náš výkon byl stejně špatný jako výsledek. Musíme se nad sebou zamyslet.

V čem jste za Klokany zaostávali?

Zatímco za nezdar s Olomoucí mohly především naše individuální chyby, Pražané nás prostě přehráli. Selhali jsme v defenzívě. Dostat doma tři góly je tristní.

Po snížení na 1:2 ve druhé půli vám ale svitla naděje aspoň na remízu...

Souhlasím. Dostali jsme se na kontakt a v té chvíli se zdálo, že bychom mohli aspoň vyrovnat. Jenže z nevinné akce soupeře jsme inkasovali potřetí. To už pak bylo strašně těžké s utkáním něco udělat. Bohemka ale vyhrála zaslouženě. Byla lepší. Trochu nás zaskočila systémem hry na tři beky. My jsme byli skoro všude pozdě.

Je porážka s Bohemians o to nepříjemnější, že vás teď čekají duely se silnými mužstvy? Za týden hrajete na Slovácku, pak doma se Spartou a v Plzni...

Je to těžký los. Půjdeme ale od zápasu k zápasu, a uvidíme. Teď se soustředíme na derby v Uherském Hradišti.

Vás čeká tohle prestižní utkání poprvé v kariéře. Slyšel jste o tom, jak je zápas pro příznivce obou celků mimořádně důležitý?

Samozřejmě. A naši fanoušci nám to po střetnutí s Bohemkou náležitě připomněli. Musíme na Slovácku zabojovat víc než s Pražany. Uděláme maximum, aby výsledek byl výrazně lepší. Do Hradiště pojedeme vyhrát.

Reklama

Související témata: