Hlavní obsah

Hned první těžký soupeř Spartu usadil. Na titul je tohle strašně málo, láteří Sáček

Praha

Plzeň mu byla v týdnu souzená. Ve středu si tady Michal Sáček v přípravném duelu s Ukrajinou (1:1) připsal mezistátní debut za fotbalovou reprezentaci. V sobotu mu ovšem návrat do Štruncových sadů zhořkl. Sparta prohrála 2:3, v Plzni už nevyhrála dlouhých deset let. „Nevím, čím to je. V Plzni je to pořád stejné,“ zoufá si letenský záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Sáček ze Sparty Praha.

Článek
Fotogalerie

Přijeli do Plzně jako lídr tabulky. Jenže zklamali a zaslouženě o první příčku přišli.

„V prvním poločase jsme toho předvedli strašně málo. Soupeř byl po dvou gólech v euforii. Měl nás nakopnout gól do šatny, což bohužel fungovalo asi jen na pět minut. Pak jsme zase inkasovali. Pořád jsme sice měli čas s tím něco udělat, ale zvládli jsme už jen zkorigovat," líčí Michal Sáček letenskou mizérii v rozhovoru pro klubovou televizi.

Spartě se přitom zatím v lize dařilo, přijela v roli favorita.

„Vysvětlení pro takový výkon nemám. Nevím, čím to je. V Plzni je to pořád stejné, nevyhráli jsme tady deset let," kaboní se.

Všechno přitom mělo být naopak, Viktoria se před pauzou dostala do problémů.

„Všichni jsme věřili. Věděli jsme, že na tom Plzeň není psychicky úplně dobře. My naopak byli nahoře, chtěli jsme důležitý zápas zvládnout. Měli jsme nějaké šance, brejky. Ale pokud chceme pomýšlet na titul, je tohle strašně málo," nešetří Sáček kritikou do vlastních řad.

Již ve čtvrtek Sparta v Kodani proti Bröndby rozehraje Evropskou ligu. Otázkou je, jak se na ní sobotní porážka projeví.

„Uvidíme. Máme před sebou ještě hodně práce. Narazili jsme asi na prvního opravdu těžkého soupeře. A neuspěli jsme. Sezona ale bude ještě dlouhá, čeká nás spoustu zápasů. Musíme na porážku v Plzni zapomenout a dál pracovat, jiná cesta není," uvědomuje si Sáček.

Reklama

Související témata: