Hlavní obsah

Budějovice - Hradec 0:1Nováček se rozjel, slaví druhou výhru v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
53. Vašulín 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Českých Budějovic prohráli v nedělním utkání 7. kola první ligy s Hradcem Králové 0:1. Zápas rozhodl osm minut po přestávce útočník Dominik Vašulín. Hradec podruhé za sebou v lize vyhrál 1:0, Budějovice podruhé v řadě prohrály 0:1.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Hradečtí fotbalisté se radují z výhry.

Článek
Fotogalerie

Budějovičtí, kteří nastoupili i s posilou Van Burenem v základní sestavě, byli v prvním poločase aktivnější a více kontrolovali míč, ale do větších příležitostí se nedostali. V 16. minutě vystřelil domácí záložník Hora, ale hradecký brankář Fendrich jeho pokus vyrazil. Stejní aktéři se spolu utkali i ve 23. minutě. Hora opět zkoušel Fendricha překonat, ale ani ve své druhé šanci neuspěl.

Ve 30. minutě se protlačil mezi stopery hostů českobudějovický útočník Bassey, jehož střela však postrádala větší důraz, proto i v tomto případě Fendrich zasáhl.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Benjamin Čolič z Českých Budějovic v emocích.

Hradec Králové byl v první části v útočné fázi nebezpečný hlavně při rozích. Po jednom z nich měl těsně před přestávkou velkou příležitost Vašulín, ale v nastaveném čase první půle hostující útočník hlavičkoval těsně vedle branky.

Východočechy zřejmě šance nabudila a v druhé půli byli směrem dopředu mnohem odvážnější. A právě Vašulín vstřelil v 53. minutě gól, když v těžké pozici a prakticky zády k brance patičkou chytře tečoval Vlkanovovu přihrávku z pravé strany.

Hosté navíc mohli v 66. minutě své vedení navýšit, když se v dobré pozici ocitl Vlkanova, ale jeho blokovaný pokus skončil vedle. České Budějovice sice ke konci zápasu více kontrolovaly hru, ovšem žádnou výraznější šanci si nevypracovaly. Výjimkou byla Mršičova střela v nastaveném čase, ale Fendrich byl opět na místě.

Hradec v první lize porazil Budějovice po šesti zápasech a poprvé od března 2011. Na hřišti Dynama naplno bodoval poprvé od dubna 1996.

7. kolo první fotbalové ligy:
Dynamo České Budějovice - FC Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 53. Vašulín. Rozhodčí: Ginzel - Mokrusch, Ratajová. ŽK: Talověrov - Mejdr. Diváci: 2842.
Č. Budějovice: Vorel - Sladký (75. Tolno), Králik, Talověrov, Čolič - Čavoš (75. Vais), Hellebrand - Van Buren, Hora (80. Havel), Mihálik (57. Mršič) - Bassey (57. Škoda). Trenér: Horejš.
Hradec: Fendrich - Donát, Král, Leibl (44. Čech) - Mejdr, Kodeš, Rada, Novotný - Dvořák, Vlkanova (84. Prekop) - Vašulín (73. Kubala). Trenér: Koubek.

Reklama