Hlavní obsah

Litvínov - Liberec 3:2 SNLitvínov vyhrál i druhý zápas sezony, Liberec zdolal v nájezdech

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Vlach 0 : 1
20. Jarůšek 1 : 1
53. Jarůšek 2 : 1
58. Filippi 2 : 2
65. Zdráhal (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v nedělním utkání 2. extraligového kola Liberec 3:2 po samostatných nájezdech a navázali tak na páteční výhru ve Zlíně. Bílí Tygři skórovali jako první, pak se dvakrát prosadil domácí útočník Richard Jarůšek, ale v čase 57:21 vyrovnal při přesilovce pět na tři Tomáš Filippi. Vítězný gól dal útočník Patrik Zdráhal.

Článek

Litvínovský klub se během úvodního ceremoniálu rozloučil vedle jiných s bývalými útočníky Jakubem Petružálkem a Peterem Jánským, kteří v roce 2015 pomohli Severočechům k zisku historicky prvního titulu.

Domácí byli zpočátku směrem dopředu o něco aktivnější, dění na ledě ale více rozproudila až přesilovka v osmé minutě po Dernerově faulu. Lukeš však z ideální pozice mezi kruhy minul. Další šanci otevřít skóre měl již při hře v plném počtu jiný tahoun litvínovské ofenzivy Hübl, ale Kváča si s jeho nebezpečným pokusem dokázal poradit.

Na konci 12. minuty dostal Strejček trest na pět minut a do konce utkání za zásah do oblasti hlavy a krku. Tři minuty se tým Vervy vcelku s přehledem bránil a měl dokonce šanci v oslabení, kdy nesedla střela ideálně Strakovi, ale pak napřáhl na druhé straně Vlach a trefil přesně. Jen 14 sekund před přestávkou však dokázal vyrovnat Jarůšek, když se zorientoval nejlépe po Demelově pokusu odraženém od zadního hrazení.

Ve druhé třetině se stav nezměnil, přestože Litvínovští se dostali do několika velmi dobrých šancí. Kudrna, Straka a Estephan však buď nezacílili přesně, nebo ztroskotali na pozorně chytajícím Kváčovi.

V polovině třetí části dělily jen centimetry od vedoucí trefy Ordoše, jehož pokus zazvonil na levou tyčku za Godlovými zády. V 53. minutě místo toho dokonal obrat svou druhou dnešní brankou Jarůšek, když propálil Kváču povedenou střelou z kruhu.

V čase 56:03 měli hosté k dispozici dvouminutovou přesilovku pět na tři a Filippi v její druhé polovině ranou bez přípravy nekompromisně vyrovnal. V posledních sekundách základní hrací doby mohl ještě strhnout výhru na stranu Litvínova Kudrna, při snaze o zakončení do prázdné branky ho však Kváča podrazil.

Při následné přesilovce, jejíž většina se přelila do prodloužení, napálil horní tyčku Zdráhal. Na druhé straně nevyužil své sólo Birner a ani početní výhoda Bílých Tygrů nepřinesla vítězný zásah. Rozhodnout tak musely nájezdy. Hned v první sérii se prosadil Klepiš, ve druhé Estephan vyrovnal. Ve třetí sérii skóroval Birner, v páté srovnal krok Zdráhal, jenž pak v sedmé i rozhodl.

HC Verva Litvínov - Bílí Tygři Liberec 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 20. Jarůšek (Demel), 53. Jarůšek (Stříteský), rozhodující sam. nájezd P. Zdráhal - 16. J. Vlach (Rosandič, Birner), 58. Filippi (Klepiš, Šmíd). Rozhodčí: Hejduk, Micka - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2, navíc Strejček (Litvínov) 5 min. a do konce utkání. Diváci: 3356.
Litvínov: Godla - Irving, Demel, D. Zeman, Balinskis, Stříteský, Strejček, od 21. navíc O. Baláž - F. Lukeš, V. Hübl, Pospíšil - P. Zdráhal, Estephan, A. Kudrna - Jarůšek, Jícha, P. Straka - Zygmunt, Havelka, L. Stehlík. Trenér: Országh.
Liberec: Kváča - Melancon, Šmíd, Rosandič, Vitásek, M. Ivan, Derner - Ordoš, Filippi, Birner - Zachar, Gríger, Záborský - Faško-Rudáš, Klepiš, A. Najman - Rychlovský, P. Jelínek, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.

Reklama

Související témata:
  4 : 1 Kladno - Vsetín 4 : 1 dohráno
20240417T17 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín
  6 : 3 Pardubice - Třinec 6 : 3 dohráno
20240417T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
  Kladno - Vsetín dnes 18 : 00
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín