Hlavní obsah

Zimův snový debut v Serii A! Předvedl vynikající výkon a připsal si asistenci

Turín/Praha

Český reprezentační stoper David Zima zažil v neděli parádní vstup do nejvyšší italské fotbalové soutěže. V utkání 3. kola před tribunami Olympijského stadionu deklasoval domácí FC Turín nováčka Salernitanu 4:0. Dvacetiletý rodák z Olomouce svůj debut v Serii A korunoval asistencí, v hodnocení výkonu z hlediska statistik navíc patřil k nejlepším hráčům na hřišti.

Foto: Profimedia.cz

Český fotbalový obránce David Zima během svého prvního zápasu Serie A v dresu FC Turín.

Článek
Fotogalerie

Zima přestoupil do Turína z pražské Slavie před reprezentační pauzou a na svou šanci v novém působišti dlouho čekat nemusel. V tříčlenném rozestavení obranné řady chorvatského trenéra Ivana Juriče nastoupil hned k prvnímu duelu od svého příchodu.

Domácí rozvlnili síť trápícího se nováčka celkem čtyřikrát. U třetí branky Býků Zima asistoval, když v 87. minutě na malém vápně a po závaru zpracoval balon pro Tommase Pobegu.

Český fotbalista tím jen podtrhl svůj parádní výkon. Podle renomovaného portálu whoscored.com byl z hlediska statistik dokonce druhým nejlepším hráčem na hřišti po Brazilci Bremerovi. Za svou preméru v novém dresu si vysloužil 7,51 bodu z 10.

Turín má po třech odehraných kolech na kontě tři body. V úvodních dvou zápasech nové sezony prohrál s Fiorentinou a Bergamem. Další střetnutí Serie A odehrají Býci v pátek na hřišti Sassuola.

Reklama

Související témata: