Hlavní obsah

Drsné, to se nevidí. Stál při mně anděl strážný, oddechl si hvězdný Švéd po chvíli děsu

Vojens

Vypadalo to hrozivě. Přitom také hodně neobvykle. Tenhle karambol udivil i komentátory, kteří se dlouhá léta věnují ploché dráze. Něco takového se hned tak nevidí. Jisté ale je i to, že Fredrik Lindgren si pořádně mohl oddechnout. Z pádu při dánské plochodrážní Grand Prix ve Vojensu vyvázl s minimálním zraněním.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fredrik Lindgren upadl při GP DánskaVideo: sntv

 
Článek

V boji o titul přituhuje. Dánskou GP vyhrál Arťjom Laguta z Ruska a vede i celkově o pouhý bod před Polákem Bartoszem Zmarzlikem. Ve hře o stupně zůstává i hvězdný Švéd Lindgren, který je momentálně čtvrtý dva body za Rusem Emilem Sajfutdinovem.

Naději na ještě lepší výsledek v Dánsku Seveřanovi vzal semifinálový pád. Ty k ploché dráze patří, ale tenhle zarazil i otrlé pozorovatele a komentátory.

Domácí Mikel Michelsen nezvládl jeden z výjezdů ze zatáčky, po zadním kole u mantinelu srazil ze sedla švédského soupeře. ten v naprosto nepřirozené poloze zůstal viset přes řidítka a nekontrolované pokračoval až do mantinelu v místech, kde začínalo krytí nafukovacími ochranným vaky.

Motocykl se odrazil a letěl do výšin. Lindgren se nakonec trochu záhadně ocitl na vzduchovém polštáři. Prakticky nezraněn, jen s poněkud pochroumanou rukou. Ale jistotu, že je v pořádku, měl až po návštěvě nemocnice. „Po důkladné prohlídce mě propustili, žádné zlomené kosti, jen otlučené a pohmožděné. Cítím, že mám po boku anděla strážného, a jsem vděčný, že jsem neutrpěl žádné vážné zranění," napsal na instagram.

Ze seriálu GP zbývá odjet závody v Toruni 1. a 2. října. K tradičnímu závěru plochodrážní sezony patří i závody v Česku. Zlatá přilba v Pardubicích a Tomíčkův memoriál navážou hned vzápětí 3. a 4. října, a to i řadou hvězd z GP.

Reklama