Hlavní obsah

Zlín - Č. Budějovice 3:4Oslabení Berani i potřetí v sezoně prohráli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Toman 0 : 1
22. Fryšara 1 : 1
24. Gulaš 1 : 2
24. Svoboda 2 : 2
30. Novotný 3 : 2
34. Gulaš 3 : 3
49. Štencel 3 : 4
Záznam online reportáže

Zlín

Hokejisté Zlína podlehli ve 3. kole extraligy doma Českým Budějovicím 3:4, prohráli i třetí duel v nové sezoně a mají na kontě jen bod. Motor naopak vyhrál podruhé za sebou. Rozhodl o tom ve 49. minutě obránce Jan Štencel.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Dominik Hrachovina z Českých Budějovic.

Článek

Berani hned na startu sezony musí řešit několik absencí. Mimo hru byl obránce Ondřej Němec, který se zranil hned v prvním duelu, a útočníci Honejsek s Vopelkou.

Motor byl v úvodní třetině lepším týmem především díky pohybu. Z toho těžili Jihočeši již ve 3. minutě, kdy rychlou akci čtvrtého útoku zakončil ránou pod břevno Toman. Aktivní byla lajna také lajna Gulaš, Pech, Ondráček, který ale zblízka svého bývalého spoluhráče ze Zlína Kašíka nepřekonal.

Na druhé straně zahrozilo duo Ferenc a Šlahař, který však v koncovce minul kotouč. Karafiát zase vystihl rozehrávku soupeře, vyrovnat ovšem nedokázal. To se povedlo až ve 22. minutě Fryšarovi. Při přečíslení si najel na střed pásma a Hrachovinu překonal střelou do protipohybu.

Za dvě minuty ale chyboval na útočné modré čáře Gazda a Gulaš únikem nepohrdnul. Přestřelka ale pokračovala, uběhlo jen 14 vteřin a stav byl zase nerozhodný. Tentokrát jel sám na branku Jan Svoboda, který svůj první extraligový start přetavil v gól.

Ani nadále ofenzivní hokej neustával. Fryšarův pokus od zadního mantinelu Hrachovina ještě zastavil na čáře, proti ráně Novotného od modré čáry v čase 29:28 už ale zasáhnout nedokázal. Za čtyři minuty druhou trefou v utkání vyrovnal Gulaš, kdy jeho střelu skrze clonícího Ondráčka Kašík vůbec neviděl.

Ve třetí části se hra zklidnila, ukazatel skóre změnila až akce hostí ve 49. minutě. Zlínský bek Ferenc podklouzl, čímž vzniklo přečíslení Českých Budějovic, které v gól proměnil Štencel. Zlínští měli vyrovnání na hokejce v samotném závěru, Šlahař ale mířil jen do tyče.

3. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - Motor České Budějovice 3:4 (0:1, 3:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 22. Fryšara (Šlahař, Ferenc), 24. Jan Svoboda (Hejcman, Žižka), 30. M. Novotný (Hejcman, Jan Svoboda) – 3. M. Toman (Holec, Bindulis), 24. Gulaš, 34. Gulaš (Pech), 49. Štencel. Rozhodčí: Jeřábek, Mrkva – Lederer, Rožánek. Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 2582.
Zlín: Kašík - Suhrada, Žižka, Ferenc, P. Trška, Gazda, M. Novotný, Dluhoš - Kubiš, Fořt, T. Mikúš - Šlahař, Fryšara, Okál - Sebera, P. Sedláček, Köhler - Karafiát, Hejcman, Jan Svoboda. Trenér: R. Svoboda.
České Budějovice: Hrachovina - Bindulis, Vráblík, Bučko, Piskáček, Štich, Slováček, Štencel - Vondrka, M. Hanzl, Abdul - Gulaš, Pech, J. Ondráček - Valský, D. Voženílek, Venkrbec - Holec, M. Toman, M. Beránek. Trenér: Modrý.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články