Hlavní obsah

Olomouc - Plzeň 4:1Hanáci vyhráli i druhý duel v sezoně

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Strapáč 1 : 0
19. Kolouch 2 : 0
25. Krejčí 3 : 0
27. Krejčí 4 : 0
54. Blomstrand 4 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce zdolali ve 3. kole extraligy doma Plzeň 4:1 a vyhráli i svůj druhý duel v nové sezoně. Západočeši, kteří v neděli před vlastním publikem zvítězili nad mistrovským Třincem, ani ve druhém vystoupení venku v ročníku neuspěli. Třemi body za dvě branky a jednu asistenci zařídil vítězství Olomouce David Krejčí, hvězdná posila z Bostonu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí z Olomouce.

Článek

Na obou týmech byla od úvodních minut vidět snaha neinkasovat jako první a první opravdu větší šance byla k vidění až v 13. minutě, kdy se zcela sám na levém kruhu ocitl Strapáč, prostřelil brankáře Furcha a poslal Olomouc do vedení. Vzápětí stříleli na druhé straně Mertl s Bulířem, ale Lukáš si oba pokusy pohlídal.

Z dobré pozice z mezikruží zakončoval také domácí Navrátil, hostující brankář vytěsnil pus maskou nad. Plzeň poté zahrozila v přesilové hře, při které trefil Kodýtek jen připraveného Lukáše. Po vypršení svého trestu se však Krejčí vrátil do hry a nachystal puk Kolouchovi, jehož střela zamířila přesně mezi Furchovy betony.

Hned na začátku druhé třetiny zamířil Nahodil po rychlém protiútoku jen do boční síťky. Snížit mohl vzápětí Bulíř, ale jeho střelu zastavila tyč domácí branky. Plzeňského útočníka to muselo mrzet o to více, že hned z protiútoku zvýšila Olomouc na rozdíl tří branek. Káňovu přihrávku z levé strany usměrnil za Furchova záda Krejčí.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Dominik Furch z Plzně pouští první gól.

O další dvě minuty později už domácí vedli o čtyři branky a zásluhu na tom měl opět Krejčí, který prostřelil Furcha z pravého kruhu během přesilové hry. Snížení se hosté nedočkali ani ve druhé třetině, Blomstrandovu střelu totiž vyrazil Lukáš hlavou mimo tři tyče.

Čisté konto uhájil Lukáš také na začátku třetí třetiny po střele Thorella z levé strany i pokusu Čerešňáka od modré čáry. Přikrylova tečovaná střela poté zamířila nad branku olomouckého brankáře. Snížit se Plzni povedlo až šest minut před konce, kdy se prosadil mezi bránící olomouckou přesilou Blomstrand.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí z Olomouce.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Škoda Plzeň 4:1 (2:0, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Strapáč (Bambula, T. Černý), 19. Kolouch (Krejčí), 25. Krejčí (J. Káňa II), 27. Krejčí (Ondrušek, Nahodil) - 54. Blomstrand (Kantner). Rozhodčí: Hejduk, Kubičík - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4246.
Olomouc: Lukáš - T. Černý, Ondrušek, Škůrek, Švrček, Dujsík, Řezníček, Rašner - Kucsera, Krejčí, J. Káňa II - V. Tomeček, Nahodil, Klimek - Navrátil, J. Knotek, Ostřížek - Bambula, Kolouch, Strapáč. Trenéři: Moták a J. Tomajko.
Plzeň: D. Furch (27. Pavlát) - Čerešňák, Budík, J. Kindl, Graňák, L. Kaňák, V. Lang, Kvasnička - M. Lang, Mertl, Dzierkals - Bulíř, Kodýtek, F. Suchý - Kantner, F. Přikryl, Blomstrand - Kuťák, G. Thorell, Malát. Trenéři: Baďouček a M. Říha ml.

Reklama

Související témata: