Hlavní obsah

Bravo! Sinners vybojovali účast na IEM Fall 2021. Šance dostat se na Major je velká

Praha

Česká esportová organizace Sinners i nadále září. Hříšníci v úterý nastoupili v herním titulu Counter-Strike: Global Offensive k utkání s fnatic v uzavřené kvalifikaci na IEM Fall 2021. Šťastný a spol. duel ovládli poměrem 2:1 a zajistili si tak postup do hlavní části turnaje. Z něj vede vzhledem ke štědré distribuci RMR bodů cesta na Major a šance na účast Sinners v podniku mezi absolutní světovou elitou tak není vůbec malá.

Foto: @sinnersesports, Facebook

Sebastian „beastik“ Daňo z organizace SINNERS. Archivní foto

Článek

Sinners do utkání s celkem fnatic, který v minulosti patřil mezi nejlepší týmy světa, nevstoupili nejlépe. Na první mapě Overpass tahali za kratší konec a prohráli ji 7:16.

Jenže pak už to v podání české party byla famózní jízda. Hříšníci nejprve ovládli Vertigo 16:11 a postup na LAN turnaj IEM Fall 2021 stvrdili na mapě Nuke, kterou ovládli poměrem 16:12.

Nejlepším střelcem české organizace byl tradičně Tomáš „oskar" Šťastný, který zaznamenal kladný poměr k/d +19.

Pro Sinners je to fantastický výsledek, nejenže si připsali skalp slavného britského týmu, postup na IEM Fall, jež je zároveň posledním letošním RMR turnajem, výrazným způsobem otevírá dveře na letošní Major.

IEM Fall se odehraje na zatím blíže neurčeném místě formou LAN na přelomu září a října. Z Evropského regionu se ho účastní 24 týmů. Pokud by se Hříšníci dokázali vměstnat mezi 12 nejlepších, existuje velká naděje, že díky zisku RMR bodů se otevře cesta na vysněný šampionát.

Reklama

Související témata: