Hlavní obsah

Hokejisté Vsetína a Kadaně odehrají odložený zápas 1. kola první ligy v neděli

Kadaň

Zápas úvodního kola první hokejové ligy mezi Vsetínem a Kadaní, který se o víkendu kvůli zdravotním problémům hostujících hráčů neuskutečnil, se odehraje v neděli 19. září. Oba kluby o tom informovaly na svých webech.

Foto: Facebook: SK Trhači Kadaň

Trhači z Kanadě. Ilustrační foto.

Článek

Kadaň na Valašsko minulý týden neodjela poté, co řada hráčů onemocněla a podstoupila testy na covid-19. "Již den před utkáním, tedy v pátek, na sobě někteří hráči po tréninku pociťovali příznaky chřipkového onemocnění, jako jsou bolest hlavy a kloubů, malátnost a celkové oslabení organismu. Tyto hráče jsme pro jistotu poslali na testy ještě v daný den. Druhý den ráno nám na sraz před odjezdem do Vsetína přišlo devět zdravých hráčů bez jakýchkoliv problémů," uvedl vedoucí kadaňského týmu Daniel Karbula.

Hráči Trhačů podle něj dostali následně na víkend volno a v pondělí začali trénovat s tím, že ještě někteří hokejisté absolvovali testování. "V první řadě určitě nešlo o koronavirus, dle našich názorů se jednalo o chřipkové onemocnění. Avšak momentálně je doba taková, jaká je, a proto každý, u koho se projeví takovéto příznaky, musí na testy. Naším cílem primárně bylo a je eliminovat dopad na ostatní hráče v případě prokázání nemoci covid-19, a to i soupeře, tak aby Chance liga mohla hladce běžet již od samého počátku," doplnil Karbula.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Trhači Kadaň (@trhacikadan)

Kadaň tak do soutěže vstoupí dnešním domácím zápasem proti Porubě, v sobotu se představí v Přerově a o den později ve Vsetíně. Valaši hrají dnes v Jihlavě a další utkání je čeká až v neděli.

Reklama

Související témata: