Hlavní obsah

Zkušenosti v konfrontaci Slavie s Unionem roli hrát nebudou, zato absence Holeše trenéra trápí

Že snad Slavia nasbírala za poslední sezony na evropské pohárové scéně zkušenosti, o kterých se jejímu prvnímu soupeři v Konferenční lize ani nesní? K smíchu! „Union hraje každý týden bundesligu. S Bayernem, Dortmundem, Mönchengladbachem, Leverkusenem. Těžkých zápasů odehraje během sezony mnohem víc než my,“ pochopitelně se i trenér Pražanů Jindřich Trpišovský pousmál, že ve čtvrtečním večeru by mohl jeho tým v konfrontaci s momentálně osmým, a v prvních čtyřech kolech neporaženým celkem bundesligy, profitovat z posbíraných zkušeností.

Absence Tomáše Holeše je hodně nepříjemná, říká před souboj s Unionem Jindřich TrpišovskýVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Pravdou sice je, že berlínský Union si v minulosti zahrál nanejvýš letní Intertoto, takže v Edenu ho čeká premiéra na evropské pohárové scéně, jenže i tohle srovnání pokulhává. „Už to, jak se loni prezentoval v bundeslize, kde skončil sedmý, mluví o jeho úrovni. A o zkušenostech jeho hráčů víme své od Petara Musy, jenž na jaře v Berlíně hostoval," netajil slávistický kouč, že o soupeři ví své.

„Typický bundesligový tým. Pracovitý, organizovaný, disciplinovaný, takticky na výši. Navíc s kádrem, který se prakticky nemění, a sestavou a rozestavením, o němž platí to samé. Tedy pokud do složený základní jedenáctky nezasáhne zranění," nenechal si Trpišovský posbírané informace o čtvrtečním soupeři pro sebe.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petar Musa před odchodem do Portugalska hostoval na jaře v Unionu Berlín, takže i od něho čerpal trenér informace.

„Z toho plyne i sehranost soupeře, tedy jeho další plus, které se k pozitivům ve hře Unionu přidává. Standardky k jeho silným stránkám také patří," chrlil ze sebe, co všechno o Unionu nastudoval a na co připravuje svůj celek.

Už konsolidovanější a s větším počtem hráčů, které bude mít třeba ve srovnání s nedělním ligovým střetnutím proti Slovácku k dispozici.

„Nepříjemné, že z něho vypadl Tomáš Holeš hrající ve velmi dobré formě," posteskl si na absenci univerzála, který nuceně stojí za vyloučení už ve 3. minutě kvalifikační odvety Evropské ligy ve Varšavě.

„Jeho zkušenosti budou chybět. Zvlášť v komunikaci na hřišti, protože při absenci Kúdely ji obstarává právě on."

Foto: Ludmila Mitrega, ČTK/AP

Tomáš Holeš viděl už v 3. minutě ve Varšavě červenou kartu

Ukrajinský legionář Kačaraba, stejně jako slovenský reprezentant Schranz, kteří se vrátili ze srazu svých národních týmů s nachlazením a teplotami už naopak k dispozici budou.

„Od pondělí s námi trénují, po zranění a drobné operaci dohání tréninkové manko i Olayinka, také Ousou se už zapojil do přípravy," naznačil Trpišovský, že sestava na premiérový duel Konferenční ligy s Unionem Berlín by se mohla blížit té, ve které jeho mužstvo dohrávalo v neděli ligové střetnutí se Slováckem.

„Stále ovšem přemýšlíme nad složením stoperské dvojice. O jednom ze stoperů jasno máme, u druhého ještě zvážíme typologii soupeře i třeba nedělní zápas nejvyšší domácí soutěže, který nás čeká v na Bohemce. Pak rozhodneme."

Jak popadne úvodní zápas Slavie v Konferenční lize proti Unionu Berlín?
Vyhraje Slavia
44,1 %
Vyhraje Berlín
39 %
Zápas skončí remízou
16,9 %
Celkem hlasovalo 9297 čtenářů.

Reklama