Hlavní obsah

Boleslav vyhrála v Plzni, Brno udrželo vedení

Aktualizováno

Dvěma předehrávkami dnes odstartovalo čtvrté kolo hokejové extraligy. Plzeň hostila Mladou Boleslav (2:4), se kterou v soutěžních zápasech prohrála už počtvrté za sebou. Na první tříbodové vítězství v sezoně dosáhla Kometa, Pardubice porazila 3:2. Zbylých pět zápasů kola je na programu v pátek.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Brna se radují. Zleva Rhett Holland, Radek Kučeřík a autor gólu Daniel Rákos.

Článek
Fotogalerie

Boleslavští si po dvou úvodních nezdarech připsali druhou výhru v řadě. Domácí sice vyhráli první třetinu, hosté však stihli skóre otočit a na plzeňské vyrovnání na konci druhé třetiny odpověděli v závěrečné části dvěma góly.

Vítěznou trefu si připsal obránce Adam Jánošík, gólem a asistencí se v dresu hostů blýskl David Šťastný. Za domácí se prosadil pouze dvougólový Michal Bulíř. Středočeši porazili Plzeň v nejvyšší soutěži počtvrté za sebou.

Brno o své první výhře za tři body v sezoně rozhodlo třemi góly během pěti minut první třetiny, kdy se prosadili Alexandre Mallet, Peter Mueller a Daniel Rákos.

Hosté ve třetí třetině dokázali zápas výrazně zdramatizovat, vyrovnat se jim ale nepodařilo a prohráli podruhé za sebou.

Hokejová Tipsport extraliga, předehrávky 4. kola:
Plzeň - Mladá Boleslav 2:4
Branky: 11. a 40. Bulíř - 15. O. Najman, 16. D. Šťastný, 48. Jánošík, 55. Kotala
Kometa Brno - Pardubice 3:2
Branky: 12. Mallet, 12. Mueler, 17. Rákos - 44. Říčka, 45. Vála

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice