Hlavní obsah

Takhle ne, pánové! Rozzuřený kouč Manchesteru City dal veřejně kartáč hvězdám zápasu

Manchester/Praha

Dali góly, patřili k hvězdám vítězného zápasu, přesto si vyslechli nemilosrdný veřejný kartáč, který viděl celý fotbalový svět. Náročný kouč Manchesteru City Pep Guardiola během středečního zápasu Ligy mistrů s Lipskem (6:3) neváhal přímo na hřišti před kamerami ostře pokárat jak Jacka Grealishe, tak Rijáda Mahrize.

Foto: Martin Rickett, ČTK/AP

Fotbalista Manchesteru City Rijád Mahriz si vyslechl od kouče Pep Guardioly výtky v ostré promluvě.

Článek

Mahriz dával gól z penalty před přestávkou na 3:1, Grealish pak ve druhém poločase zvyšoval na 4:2, navíc se přihrávkou podílel i na úvodní brance Nathana Akého. Ale ani tak si v očích Guardiloly nepočínali dostatečně dobře.

„Bavili jsme se o tom, co mají dělat a oni to nedělali. Hádky se prostě stávají," prozradil v rozhovoru pro BT s odstupem Guardiola, o co během jeho emotivní promluvy šlo.

„Jsou schopni se vypořádat se čtyřmi hráči, dostat se za bránící linii, kde už je více volného prostoru, jsou v průnicích nesmírně rychlí. To se těžko hlídá, když ale soupeř získá míč pod kontrolu, je pak spousta hráčů před míčem a nabízí tak protivníkovi prostor k protiútoku," vysvětloval kouč.

Grealish, jenž se po letním přestupu z Aston Villy v přepočtu za 3 miliardy korun stal nejdražším hráčem Premier League, po zápase o Guardiolových výtkách mluvil s pokorou.

„Takový trenér prostě je, vždy chce od nás víc. Jak v defenzívě, tak v ofenzívě. On je samozřejmě někdo, koho budu poslouchat po tom, co v tomto sportu dokázal. Dává nám užitečné informace," vykládal anglický reprezentant.

„Vyčítal nám něco k bránění, ale nebudu k tomu nic víc říkat, protože může podobné taktické věci využívat i o víkendu v lize," nechtěl být konkrétnější.

Grealish, jenž nastoupil na letním EURO ve Wembley i proti České republice, zažil v domácím duelu s Lipskem v Lize mistrů premiéru. A kartáčem od trenéra si ji pokazit nenechal.

„Líbilo se mi to. Dlouho jsem na Ligu mistrů čekal. Tohoto momentu už jsem se nemohl dočkat. Byl to velkolepý večer. Těší nás, že jsme porazili dobrý tým nabitý energií a mladými hráči. Těší mě získané tři body i můj vstřelený gól a asistence," dodal.

Reklama

  1 : 1 pk Manchester City - Real Madrid 1 : 1 pk   dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City vs. Real Madrid
Manchester City
Real Madrid
  1 : 0 Bayern - Arsenal 1 : 0 dohráno
20240417T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Arsenal
Bayern vs. Arsenal
Bayern
Arsenal