Hlavní obsah

Čtyři červené a hromadná šarvátka! Při debutu slávistického klenotu v Anglii bylo hodně rušno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stoke/Praha

Na konci srpna zamířil dvacetiletý senegalský útočník Abdallah Sima z fotbalové Slavie do anglického Brightonu, který jej však obratem poslal na hostování do druholigového Stoke City. Na premiérový start v Premier League si tedy talentovaný hráč bude muset počkat, ale debut za Stoke už si odbyl ve středu. A byl to hodně divoký start.

Foto: Profimedia.cz

Abdallah Sima (vlevo) si v Anglii odbyl premiéru v dresu Stoke proti Barnsley

Článek

Stoke City na svém hřišti přivítali Barnsley (1:1) a v 17. minutě se díky gólu Sama Surridge ujali vedení. Z něj se však radovali jen 20 minut do vyrovnání Cauleyho Woodrowa, který se trefil výstavní střelou z přímého volného kopu.

Ve druhé minutě nastavení první půle se do šance dostával jeden z domácích hráčů, který byl však faulován gólmanem Collinsem, jenž za svůj zákrok vyfasoval žlutou kartu a fotbalisté Stoke kopali penaltu.

K její exekuci se postavil záložník Mario Vrančič, který však těsně po odrazu míče od břevna neuspěl. Sima nastoupil až v 76. minutě a byl tak na hřišti u první červené karty, kterou vyfasoval za brutální faul jeho spoluhráč Tom Smith.

Foto: @Matchday365, Twitter

Záložník Stoke City Mario Vrančič

Jeden z britských sportovních serverů okomentoval představení bývalého slávisty s tím, že se dočkal bouřlivého přivítání a sám hráč na hřišti ukázal svou rychlost a pár dobrých kontaktů s míčem.

Na začátku nastaveného času skončil míč v zámezí a asistent trenéra Stoke se jej snažil vrátit rychle do hry. Jeden z hostujících hráčů z lavičky ho však odstrčil a pak to přišlo. Hromadná strkanice, do které se zapojili hráči z lavičky, ze hřiště i členové realizačního týmu.

Foto: Profimedia.cz

Tímhle to celé začalo...

Za tuto šarvátku sudí rozdal hned tři červené karty. Trenér Stoke O´Neill po zápase uvedl, že se snažili jen rychle rozehrát hru a že se nebude zlobit na hráče ani na své kolegy, kteří dostali dvě červené. „Rozhodně nemám problém s tím, že se moji kolegové navzájem brání," řekl.

Jeho kolega na druhé straně Markus Schopp k incidentu dodal: „Myslím, že to všechno začalo červenou kartou pro Smithe. Členové realizačního týmu Stoke na nás křičeli a po vyloučení hráče došlo k hádce."

Reklama

Související témata: