Hlavní obsah

To jsem prostě já, smál se šťastný střelec Kuchta po výhře nad Unionem

Od 8. května nepoznal úvodní soupeř pražské Slavie v premiérovém ročníku Konferenční ligy, jakou chuť má porážka a i do nové bundesligové sezony vstoupil berlínský Union, aniž by v prvních čtyřech kolech kapituloval. I v pražském Edenu byl blízko toho, aby si z duelu s českým mistrem odvezl remízu. Střídající Jan Kuchta ovšem německého soupeře nakonec srazil do kolen.

Tohle jsem prostě já. Jsem tím takhle pověstnej, říká o své trefě Jan KuchtaVideo: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek
Fotogalerie

„Smůla, byla to hodně snadná branka, kterou jsme dostali. A o té třetí už ani nemluvím. Přišla jen proto, že jsme ve snaze vyrovnat otevřeli hru," glosoval švýcarský trenér na lavičce Unionu Ures Fischer poslední minuty zápasu, které přinesly Slavii skalp bundesligového soupeře.

Slávistický střelec vítězného gólu Kuchta se tvrzení kouče Unionu, že k brance přišel hodně snadno, jen pousmál. A když zaznělo, že po zblokované bombě Stanciua snad ani nešlo v nabízející se šanci gól nedat, smál se slávistický střelec Jan Kuchta už nahlas.

„Ale šlo, právě takové situace jsou těžší než normální," namítal, že mu vítězná trefa v samém závěru zápasu nespadla ke kopačkám z nebe.

Byl jsem odměněn, říká Kuchta

„Jsem prostě pověstný tím, že každou situaci dohrávám a dnes jsem za to byl odměněn. To jsem prostě já, však i od kluků jsem to slyšel," těšilo ho, že jako náhradník střídající Tecla dopomohl svému mužstvu k vítězství nad silným soupeřem.

„Důležitému, protože jsme vnímali jeho sílu, stejně jako složení celé skupiny. S Unionem to bylo hodně náročné střetnutí. Po vyloučení se zatáhl, hrál na brejky a my se k jeho bráně těžko dostávali," přiznával, že nachystanou šablonu na druhý poločas, kdy hosté hráli jen v deseti bez stopera Jaeckela, se na hřišti naplňovat nedařilo.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Zleva Jan Kuchta a Ivan Schranz ze Slavie se radují z gólu.

„Až z přečíslení nakonec padla má branka na 2:1 a pak už jsme si vítězství pohlídali," pochvaloval si Kuchta, že po zdravotních problémech a třech dnech, kdy ležel před reprezentační přestávkou v nemocnici na kapačkách, pomohl mužstvu i z lavičky náhradníků.

Reklama

Související témata: