Hlavní obsah

Příšerná chyba v Evropské lize. Gólman hrozivou hrubkou zavinil porážku

Istanbul/Praha

Brankář Lazia Řím Thomas Strakosha si jediným zákrokem řekl o pozornost celého fotbalového světa. Bohužel pro něj a klub jeho počínání skončilo pohromou. Obrovskou chybou zavinil vlastní gól, kterým italský celek prohrál ve čtvrtečním duelu Evropské ligy s tureckým týmem Galatasaray Istanbul 0:1.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Brankář Lazia Thomas Strakosha v Istanbulu právě zavinil vlastní gól.

Článek

Situace vyvolala jistě čerstvé vzpomínky na podobný „vlastenec" slovenského gólmana Martina Dúbravky v zápase na letním EURO 2020 proti Španělsku.

V Istanbulu běžela 66. minuta do té doby bezgólového zápasu, když domácí záložník Olimpiu Morutan poslal do šestnáctky hostů zdánlivě zcela neškodný centr. Manuel Lazzari chtěl míč z vlastní šestnáctky odkopnout do bezpečí, jenže místo toho zatopil vlastnímu brankáři.

Míč z jeho kopačky vyletěl vzhůru a poté se začal snášet nad branku Lazia. I tak se zdálo, že téměř neatakovaný Strakosha by měl mít relativně snadný úkol. Pro balon si vyskočil, jenže pod kontrolu ho nedostal a naopak, k překvapení všech, si ho srazil do brány.

„Zápas v těžké atmosféře s nebezpečným soupeřem jsme měli celkem pod kontrolou, pak ale přišla chyba, která se prostě ve sportu stává. A my jsme za ni draze zaplatili," posteskl si kouč Lazia Maurizio Sarri pro Sky Sports Italia.

„Je pro nás zklamáním začít soutěž porážkou. Ale nemůžeme se dívat jen na výsledek, ale je třeba také pochválit předvedený výkon," dodal kouč.

Reklama

Související témata: