Hlavní obsah

Jsme zklamaní. Proti Spartě už musíme být chladnokrevní, nabádá kouč Rangers

Glasgow/Praha

Zklamaný z domácí porážky 0:2 a neúspěšného vstupu do nového ročníku Evropské ligy byl po čtvrtečním utkání s Lyonem trenér fotbalistů Glasgow Rangers Steven Gerrard. Skotský tým, který se v dalším kole představí na hřišti pražské Sparty, musí podle něj přestat dělat chyby, které se na této úrovni neodpouštějí. Jeho svěřenec James Tavernier pak volal po větší chladnokrevnosti v zakončení.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Fotbalista Rangers Leon Balogun během utkání s Lyonem.

Článek

"Myslím, že si z toho zápasu můžeme mnohé odnést. Nechci být moc kritický, protože se domnívám, že jsme většinu zápasu drželi se soupeřem krok. Vytvořili jsme si nějaké nadějné momenty, ale nedokázali jsme je zužitkovat a to se nám vymstilo. Podle mě je pro nás výsledek trochu tvrdý, ale udělali jsme dvě chyby a oni je využili," citovala BBC Gerrarda.

Rangers poprvé inkasovali v 23. minutě, kdy se prosadil povedenou střelou Karl Toko Ekambi. Po přestávce pak hosté využili zaváhání v soupeřově obraně k tlaku, po němž si dal vlastní gól Tavernier. Lyonu stačily k dvěma gólům dvě střely na bránu.

Foto: Russell Cheyne, Reuters

Kouč Glasgow Rangers v duelu Evropské ligy proti Lyonu.

"Jsme zklamaní. Nebyl to zápas, jaký jsme si přáli. Bojovali jsme, ale ukázalo se, že když dáte protivníkovi na takovéto úrovni šanci, potrestá vás. Měli dvě šance a obě využili," přiznal v nahrávce pro klubovou televizi Tavernier. "Mrzí mě, jak jsme ty góly dostali, protože se jim dalo zabránit. Musíme být příště chladnokrevnější a zlepšit finální část hry, abychom také skórovali," doplnil devětadvacetiletý obránce.

Rangers tak na mezinárodní úrovni prohráli již třetí zápas z pěti a po neúspěšném boji o Ligu mistrů s Malmö zvítězili jen v závěrečném předkole EL nad kazašským Alaškertem. V evropských pohárech nedali gól ve druhém zápase po sobě. "Nechci, aby to znělo špatně, na domácí úrovni občas můžete takto ztratit, ale ne na takovéto," řekl Gerrard.

Skotského mistra nyní čeká v neděli duel s Motherwellem a o tři dny později další ligové střetnutí s Livingstonem. "Je to pro nás velký týden, máme tři zápasy v šesti dnech. Není ale čas se zaobírat tím, co bylo. Musíme se z toho dostat a připravit se na další zápas, v němž chceme získat tři body," dodal Gerrard.

Duel Rangers s pražskou Spartou, která na úvod skupiny EL remizovala na hřišti Bröndby Kodaň 0:0, se uskuteční 30. září.

Reklama

Související témata: