Hlavní obsah

Zlín - Vítkovice 3:6Berani znovu prohráli, výhru hostí řídil Bukarts

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bernovský 0 : 1
16. Mikúš 1 : 1
21. Bukarts 1 : 2
24. Fořt 2 : 2
25. Krenželok 2 : 3
31. Kubiš 3 : 3
33. Fridrich 3 : 4
47. Krenželok 3 : 5
57. Bukarts 3 : 6
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína prohráli ve 4. kole extraligy s Vítkovicemi 3:6 a i nadále čekají na první výhru v nové sezoně. Beranům k úspěchu nepomohly ani tři využité přesilové hry. Na vítězství Vítkovic se dvěma góly podíleli Lukáš Krenželok a Roberts Bukarts. Lotyšský reprezentant, který v minulosti oblékal dres Zlína, si navíc připsal i další dvě asistence.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jan Bernovský z Vítkovic se raduje z gólu, vpravo je brankář Libor Kašík ze Zlína.

Článek

V úvodu ujel hostující obránce Koch, povyjetý Kašík jeho pokus lapačkou vyrazil. Zlín se poté dostal do přečíslení dvou proti jednomu, Okál ale mířil pouze do připraveného Dolejše.

V polovině první třetiny se Krenželokovo nahození odrazilo k Bukartsovi, který před odkrytou brankou promáchl. Po přihrávce Svačiny měl velkou šanci najetý Fridrich, bekhendem místo mezi Kašíkovými betony nenašel.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Rob Flick a brankář Vítkovic Daniel Dolejš se snaží zastavit Pavla Kubiše ze Zlína.

V patnácté minutě však zblízka skóroval Bernovský a Vítkovice vedly. Domácí ale rychle vyrovnali, v přesilové hře se z pravého kruhu trefil Mikúš. Obrat ve skóre mohli dokonat Okál, Trška či Fořt, Dolejše ovšem nepřekonali.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

V souboji (zleva) Tomáš Fořt ze Zlína a Rob Flick z Vítkovic.

Z druhé části uplynulo jen 39 sekund a podruhé udeřili Ostravané. Flickovu nabídku umístil do sítě Bukarts. Berani si opět pomohli přesilovkou, když se tečí prosadil Fořt. Vítkovicím však vzápětí vrátil náskok osamocený Krenželok. Sám jel na branku i na druhé straně Okál, Dolejš ale v pokleku zasáhl.

Zlín se mohl spolehnout na početní výhodu. Třetí ze tří využil Kubiš, kterému na Mikúšův pas stačilo nastavit hokejku. Nerozhodné skóre ovšem dlouho nevydrželo, o což se střelou do pravého horního rohu se postaral Fridrich.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Patrik Koch z Vítkovic, brankář Zlína Libor Kašík a Martin Novotný ze Zlína.

Zkraje třetí části neuspěl Bukarts. Druhý gól v zápase zaznamenal Krenželok, jenž ve 47. minutě z mezikruží poslal puk za přesouvajícího se Kašíka. Domácí mohli zdramatizovat utkání při vyloučení Kocha, čtvrtou přesilovkovou trefu však nepřidali. Z úniku naopak pojistil vítězství Vítkovic dnes produktivní Bukarts.

4. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Vítkovice Ridera 3:6 (1:1, 2:3, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. T. Mikúš (Trška), 24. Fořt (T. Mikúš, Trška), 31. Kubiš (T. Mikúš, Fořt) - 15. Bernovský (Krejsa, Chlán), 21. Roberts Bukarts (Flick, R. Polák), 25. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Marosz), 33. Fridrich (Svačina, Galvinš), 47. L. Krenželok (Roberts Bukarts, Marosz), 57. Roberts Bukarts (Marosz, Svačina). Rozhodčí: Šír, Obadal - Pešek, Malý. Vyloučení: 3:4. Využití: 3:0. Diváci: 2856.
Zlín: Kašík - Suhrada, Žižka, Dluhoš, P. Trška, Gazda, M. Novotný, Matyáš Hamrlík - Kubiš, Fořt, T. Mikúš - Šlahař, Fryšara, Okál - Karafiát, P. Sedláček, Köhler - Chludil, Hejcman, Sebera. Trenér: R. Svoboda.
Vítkovice: Dolejš - R. Polák, Plášil, Gewiese, Galvinš, L. Kovář, Koch, Machů - M. Kalus, Flick, R. Bondra - Roberts Bukarts, Marosz, L. Krenželok - Svačina, Dej, Fridrich - Krejsa, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama

Související témata: