Hlavní obsah

Olomouc - Ostrava 1:1Baník v početní převaze stihl vyrovnat

MinutaMin. Tým Hráč Akce
10. Hála 1 : 0
84. Almási 1 : 1
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce remizovali v předehrávce 8. kola první ligy s Ostravou 1:1. Domácí poslal v 10. minutě do vedení Martin Hála, ale v 84. minutě v početní převaze srovnal hostující Ladislav Almási. Sigma hrála od 75. minuty bez vyloučeného Pavla Zifčáka. Baník ztratil body po dvou výhrách a v neúplné tabulce je čtvrtý. Šestá Olomouc, která má k dobru jedno utkání, podruhé za sebou remizovala a bodovala v šesti ze sedmi kol.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Ladislav Almási z Ostravy a za ním Václav Jemelka z Olomouce.

Článek

Domácí udeřili hned ze své první šance v 10. minutě. Po vydařeném signálu z rohového kopu se střelou k zadní tyči prosadil Hála a šestým gólem v ligové sezoně se osamostatnil na čele tabulky kanonýrů.

Na další šanci čekalo přes osm a půl tisícovek diváků do 26. minuty, kdy si na centr Kuzmanoviče z pravé strany naskočil Almási, proti jehož hlavičce zasáhl domácí Macík. O minutu později mohla Sigma inkasovat po prudkém přízemním centru Sora. Chvátal v těžké pozici odehrál míč jen směrem k vlastní bráně a trefil do hrudi gólmana Macíka.

Dobrou příležitost poté nevyužil také domácí Rousek, který netrefil branku střelou z voleje. Podruhé v zápase se 10 minut před koncem poločasu dostal k hlavičce ostravský Almási, Macík byl však znovu pozorný.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Ostravy Jan Laštůvka (vpravo) dostává gól od Martina Hály z Olomouce (není na snímku). Vlevo je Jiří Fleišman z Baníku.

Po změně stran slovenský útočník zamířil hlavou přesně do středu branky. Z nadějné pozice na hranici vápna poté vystřelil po odraženém míči Kuzmanovič, mířil však nad. Podobně se po pokusu z velké dálky vedlo Fleišmanovi.

I v druhém poločase se hrál vyrovnaný zápas, do jehož průběhu poté výrazně zasáhl Zifčák. Na trávníku byl zhruba šest minut, když v 75. minutě zahrál nebezpečně vysokou nohou a rozhodčí Klíma ho rovnou vyloučil.

Baník si v přesilovce vytvořil územní převahu, jenže De Azevedova střela z pokutového území zamířila vedle. Vyrovnaní se hosté dočkali až v 84. minutě, kdy se po centru De Azeveda prosadil aktivní Almási, jehož hlavička zapadla přesně k levé tyči. Baník bodoval v lize v Olomouci počtvrté za sebou.

8. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - Baník Ostrava 1:1 (1:0)
Branky: 10. Hála - 84. Almási. Rozhodčí: Klíma - Hájek, Vodrážka - Ondráš (video). ŽK: Breite, Sedlák, González - Sor, Ndefe, Tetour, Smetana (asistent trenéra). ČK: 75. Zifčák (Olomouc). Diváci: 8613.
Olomouc: Macík - Chvátal, Poulolo, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček (78. Daněk), Breite, González (78. Beneš), Sedlák, Hála (90.+2 Šíp) - Růsek (69. Zifčák). Trenér: Jílek.
Ostrava: Laštůvka - Ndefe, Svozil, Lischka, Fleišman - Sor (64. Juroška), Kaloč (64. Budínský), Kuzmanovič (71. De Azevedo), Tetour, Potočný (71. Klíma) - Almási. Trenér: Galásek.

Reklama

Související témata: