Hlavní obsah

Slovácko využilo přesilovku až ve druhé půli. Pauza nám pomohla, tvrdí po výhře v derby Holzer

Velké emoce včetně strkanice mezi lavičkami provázely ostře sledované ligové derby mezi fotbalisty Slovácka a Zlína, jehož klíčovým okamžikem bylo sporné vyloučení stopera ševců Procházky už ve 23. minutě. Hradišťští využili přesilovku až ve druhé půli, na jejich hladké výhře 3:0 se podílel gólem a asistencí záložník Daniel Holzer.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jan Kalabiška ze Slovácka a Daniel Holzer ze Slovácka se radují z gólu.

Článek

Jak hodnotíte utkání?

Z vítězství v prestižním duelu mám obrovskou radost. V prvním poločase jsme ale až na úvodní čtvrthodinu nepodali výkon podle našich představ. Nebyli jsme příliš aktivní a nedostávali jsme se k odraženým balonům. Pomohla nám pak pauza. Trenér nám v ní v kabině řekl nějaké věci a poslal na trávník druhého útočníka. To se na hřišti projevilo. Vydařily se nám dvě standardky, které rozhodly o výsledku.

Na 3:0 jste zvýšil krásnou dělovkou do šibenice...

Jsem za premiérovou branku za Slovácko hrozně rád. Povedlo se mi levačkou míč parádně trefit. Gól mi zvedne sebevědomí, dosud jsem na ně v Hradišti jen přihrával. Důležitější ale je, aby to dál šlapalo celému týmu.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se dohadují s rozhodčím.

Koho jste po brance běžel pozdravit?

V hledišti seděla přítelkyně s naší malou holčičkou. S nimi i rodiče a kamarád.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Václav Procházka ze Zlína se dohaduje s hráči Slovácka.

Jak moc ovlivnilo střetnutí Procházkovo vyloučení?

Někdy může pomoct, jindy uškodit. Ve zbytku prvního poločasu nebylo příliš poznat, že nás je na hřišti o jednoho víc. Po přestávce jsme ale na Zlíňany vlítli a rozhodli utkání v přesilovce v náš prospěch. Bylo vidět, že oslabenému soupeři postupně ubývaly síly.

Červená karta spustila značné emoce. Udělil ji rozhodčí Pechanec Procházkovi po právu?

Těžko říct. Byl to asi na Sadílka nešetrný zákrok, ale neviděl jsem žádný úmysl. Sudí hodnotí především intenzitu. Fakt nevím.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Lukáš Vraštil ze Zlína, Lukáš Sadílek ze Slovácka, Václav Procházka ze Zlína a Filip Vecheta ze Slovácka.

Připomněl vám někdo, že jste derby v minulosti zažil i ve zlínském dresu?

Zatím ne. Ale už jsem věděl, do čeho jdu. Atmosféra byla jako vždycky skvělá. Tentokrát se do sebe pustily po Procházkově vyloučení i lavičky. (úsměv)

Vítězství nad Zlínem se na Slovácku vždycky hodně cení, vy jste navíc vstřelil premiérovou branku. Chystá se aspoň malá oslava?

Bezprostředně po zápase ne, vždyť nás ve středu čeká domácí pohár ve Zbuzanech. Ale pak nějaké občerstvení do šatny určitě nachystám.

Reklama

Související témata: