Hlavní obsah

Rada obral Vrbu o vítěznou domácí sérii, Spartě se vrací loňské trauma

Praha

Každá série jednou končí. Fotbalová Sparta v neděli o jednu přišla. Doma v lize vyhrála všech 12 úvodních zápasů pod vedením trenéra Vrby. Nedělní remízou 1:1 s Jabloncem ji ovšem ukončila a má problém. V žádném ze tří soutěžních zápasů po reprezentační přestávce nedokázala zvítězit a na vedoucí Plzeň ztrácí už čtyři body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha rozpačitě děkují fanouškům po remíze s Jabloncem.

Článek

Během čtvrtka oba soupeři rozehráli skupinovou fázi evropských pohárů. Jablonec pod vedením zkušeného kouče Rady teď ukončil Vrbovo domácí kralování. „Série nesleduji. Vím, že Pavlova byla dobrá, bod ho určitě mrzí. Naopak my si ho patřičně ceníme. Co se týče ekonomiky, tři týmy nahoře jsou pořád někde jinde," poukazuje Petr Rada.

Před rokem ještě Vrba na Letné nebyl, přesto mužstvo pod jeho vedením kopíruje nepříznivý vývoj. Loni do první pauzy v lize neztratilo ani bod, pak ovšem po přestávce prohrálo v Plzni, začalo se sypat, a ještě během podzimu ztratilo reálné ambice na titul. Sparta teď bude mít v nabitém programu co dělat, aby stejný vývoj nepřipustila.

„Nebyl jsem tady, ale už mi také řekli, jak to před rokem po pauze bylo. Nemyslím si, že by byl problém v tréninku, i když nám odjela spousta hráčů a dva týdny jsme je neviděli. Nebudu se však vymlouvat, natož říkat, aby nereprezentovali. Rozhodně ne. Podobný vývoj jako loni je samozřejmě na zamyšlenou. Měli jsme porazit Jablonec, pak byste se mě na srovnání s loňskem ani neptali... To je ta chyba," přemítá Pavel Vrba.

Zásadní rozdíl mezi Spartou před pauzou a po ní nevidí. „Musíme si říct, že kvalita soupeřů je teď jiná, než na jaké jsme naráželi do pauzy," říká kouč po porážce v Plzni, remíze v Kodani s Bröndby v Evropské lize a plichtě s Jabloncem.

Spokojený však není. „Od některých hráčů čekáme víc, hlavně v ofenzivě. Až na Hložka, který splňuje všechny nároky. Proti Jablonci nám pomohli střídající Karabec a Karlsson, kteří ovšem v minulých zápasech také nepředvedli úplně optimální výkony. Asi bude třeba hráče víc točit. Zamyslet se nad minutáží, některé nepřetěžovat, aby byli, pokud možno všichni ve správném tempu," hledá jednu z možných cest.

Sám před pauzou avizoval, že až náročná série utkání ukáže, jak na tom Sparta vlastně je. Začala třemi duely bez výhry... „Zápas v Plzni snesl přísné měřítko české ligy a my k němu taky přispěli, nezvládli jsme však defenzivu. Za výkon v Kodani jsme byli kritizovaní, ale nemyslím si, že byl špatný. Za disciplínu jsme nějakou pochvalu dostat mohli. Mrzí mě výsledek s Jabloncem, remizovat doma není nic příjemného," rekapituluje Vrba.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články