Hlavní obsah

Boxerská legenda kandiduje na prezidenta a hrozí zkorumpovaným politikům: Skončíte ve vězení!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manila/Praha

Bývalého mistra světa v boxu v osmi (!) různých váhových kategoriích čeká další výzva! Jenže tentokrát ne v ringu, ale na politické scéně. Filipínský boxerský hrdina Manny Pacquiao v neděli oznámil, že se chystá kandidovat na prezidenta. Přijal nominaci vládnoucí strany PDP-Laban současného prezidenta Rodriga Dutertea.

Foto: Erik De Castro, Reuters

Filipínský boxerský hrdina Manny Pacquiao oznámil kandidaturu na prezidenta

Článek

"Jsem bojovník a vždy jím budu, v ringu i mimo něj," řekl Pacquiao v projevu po oznámení své kandidatury. Jeho angažovanost v politice začala v roce 2010. O šest let později se stal senátorem. Filipíňané ho zbožňují už i nejen kvůli jeho boxerským úspěchům.

Stále více roste jejich nespokojenost se současnou vládou a požadují změnu. Tou by měl být právě Pacquiao. "Z celého srdce, statečně a pokorně doufám ve vaši podporu," uvedl dvaačtyřicetiletý bojovník, který současnou vládu nařkl z hrubé korupce. „Brzy společně skončíte ve vězení," vzkázal současným politikům.

Ve svém programu prý bude prosazovat boj proti chudobě a výše zmíněné korupci. „Sám jsem na začátku života žil v chudobě, rozumím jí," uvedl.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články