Hlavní obsah

Plzeň - Příbram 2:1Plzeň se na postup v poháru nadřela. Pardubice nestačily na druholigového soupeře

Aktualizováno

Fotbalisté Pardubic vypadli z MOL Cupu jako druhý tým z nejvyšší soutěže v tomto ročníku. Východočeši ve 3. kole pohárové soutěže prohráli v Jihlavě 0:2. Další favoriti naopak souboje s druholigovými soupeři zvládli a postoupili do osmifinále. Poslední finalista Plzeň doma zdolal Příbram 2:1, stejným výsledkem Olomouc zvítězila ve Vlašimi a Mladá Boleslav porazila Opavu na jejím hřišti 4:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Milan Havel z Plzně a Mihalio Cmiljanovič z Příbrami.

Článek
Fotogalerie

V Jihlavě se jako první trefil v 11. minutě Arroyo a v 56. minutě přidal domácí pojistku Tureček. Pardubický zmar korunoval v 86. minutě Čihák, který dostal červenou kartu.

"Jsme z prohry v Jihlavě pochopitelně velmi zklamaní. Vývoj utkání ovlivnil rychlý gól domácích, kterému podle mého předcházela sporná ofsajdová pozice domácího hráče," řekl asistent pardubického trenéra Jiří Krejčí pro klubový web.

"I my jsme se dostávali dopředu, ale v předfinální nebo i finální fázi jsme situace řešili příliš zbrkle, proto jsme vyšli střelecky naprázdno. Při druhém gólu soupeře jsme zaspali a dvougólová ztráta se tentokrát doháněla těžko. Vyřazení nás mrzí, teď se budeme soustředit na sobotní ligové utkání (s Plzní)," dodal Krejčí.

Pardubičtí potvrdili, že se jim v aktuální sezoně nedaří. V lize vyhráli jediné z dosavadních osmi utkání a jsou až na 13. místě tabulky. Už v předchozím kole poháru skončil Liberec po senzační domácí prohře 1:2 s třetiligovými Zbuzany.

Plzeň se na výhru nadřela, slaví i Olomouc

Plzeň otevřela skóre ve čtvrté minutě zásluhou Havla, za pět minut však srovnal Zorvan. Lídr nejvyšší soutěži pak měl nad Příbramí převahu, ale skórovat dokázal pouze Šulc v 66. minutě.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu, vpravo jeho autor Milan Havel.

Olomoučtí také začali ve Vlašimi dobře a už v šesté minutě je poslal do vedení Zmrzlý. Hráči Sigmy pojistku nepřidali, blízko byl Hála, ale autor šesti gólů v ligové sezoně napálil břevno. Šance měli i domácí a v 66. minutě srovnal Broukal. V závěru duel rozhodl Daněk.

Boleslav vládla v Opavě

Mladoboleslavští v Opavě takové drama nepřipustili. Hostům zařídili v prvním poločase dvoubrankový náskok Fila se Stránským. Na Holíkův kontaktní gól z 50. minuty zareagoval Ewerton a čtvrtý gól Středočechů přidal střídající Hlavatý. Těsně před koncem opavskou porážku už pouze zmírnil Kramář.

Dalších devět zápasů 3. kola je na programu ve středu, kdy se mimo jiné obhájce trofeje Slavia představí ve Velvarech a Sparta na hřišti Líšně.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Vlašim - Sigma Olomouc 1:2 (0:1)
Branky: 66. Broukal - 6. Zmrzlý, 79. Daněk.
Sestava Olomouce: Stejskal - Látal (71. Chvátal), Poulolo, Beneš (71. Šíp), Jemelka, Zmrzlý - Matoušek (46. Sedlák), Breite, Daněk, González (56. Hála) - Růsek (89. Hadaš). Trenér: Jílek.
Viktoria Plzeň - Příbram 2:1 (1:1)
Branky: 4. Havel, 66. Šulc - 9. Zorvan.
Sestava Plzně: Hruška - Havel, Hejda, Pernica, Hybš - Janošek, Kalvach (57. Bucha) - Kopic (57. Mosquera), Čermák (57. Kayamba), Šulc (90.+2 Káčer) - Chorý (70. Beauguel). Trenér: Bílek.
Jihlava - FK Pardubice 2:0 (1:0)
Branky: 11. Arroyo, 56. Tureček. ČK: 86. Čihák (Pardubice).
Sestava Pardubic: Boháč - Cadu (81. Lupač), Šejvl, Čihák, Čelůstka - Jeřábek - Tischler (62. Huf), Beran, Solil (46. Chytil), Kostka - Černý (46. Červ). Trenér: Novotný.
Opava - FK Mladá Boleslav 2:4 (0:2)
Branky: 50. Holík, 89. Kramář - 12. Fila, 45.+1 Stránský, 64. Ewerton, 82. Hlavatý.
Sestava M. Boleslavi: Halouska - Douděra, Suchý, Karafiát, Jurásek - Matějovský (68. Škoda), D. Mašek (14. Hlavatý) - Stránský (81. Pech), Dancák, Ewerton (81. Mužík) - Fila (68. L. Mašek). Trenér: Jarolím.

Reklama