Hlavní obsah

Olympiáda? Jsem Čech, rád bych jel, odpověděla trenérovi nároďáku hvězda extraligy

Praha

Na únorový vrchol sezony, jímž budou ZOH v Pekingu znovu i s hráči z NHL, se hokejoví fanoušci těší už nyní. Jakou roli bude na olympijském turnaji hrát český tým? A kdo vlastně oblékne dres se státním znakem na prsou?

Foto: Luděk Peřina, ČTK

David Krejčí v dresu Olomouce. Bude reprezentovat Česko i na ZOH v Pekingu?

Článek

Jedno jméno si už trenéři v podstatě mohou v sestavě uložit, případnou pozvánku by totiž s radostí přijala jedna z nejzářivějších hvězd extraligy - útočník David Krejčí.

„Kdyby tě někdo pozval, jel bys v únoru na olympiádu?" zazněl nečekaně na úterní Mezinárodní trenérské konferenci Mosty 2021 v Praze dotaz trenéra národního celku Filipa Pešána směrem k olomouckému útočníkovi. A ten bez váhání odpověděl: „Jsem Čech. Když se mi bude dařit a bude zájem, tak bych rád na sto procent jel."

Skvělá zpráva se rychlostí blesku rozlétla po sociálních sítích!

Konečné složení kádru má v gesci generální manažer týmu Petr Nedvěd a Krejčího zájem o start na ZOH je jistě i pro něho příjemnou informací. Zkušených centrů nemá český hokej nazbyt a 35letý vítěz Stanley Cupu s Bostonem z roku 2011, který v létě posílil Hanáky, svoje vysoké kvality po 15 letech v NHL prokazuje i v nejvyšší tuzemské lize. V každém utkání zatím vstřelil alespoň jeden gól a Kohouti mají po čtyřech odehraných zápasech na svém kontě tři vítězství a jedinou porážku.

V reprezentaci debutoval rodák ze Šternberku v roce 2008, zahrál si i na olympijském turnaji ve Vancouveru o dva roky později. Na MS 2012 ve Finsku slavil Krejčí se spoluhráči medaili poté, co v utkání o bronz s domácími Suomi vstřelil vítězný gól na 3:2.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Tomáš Černý, David Krejčí a Jiří Ondrušek z Olomouce.

V roce 2013 triumfoval Krejčí v anketě Zlatá hokejka pro nejlepšího českého hráče sezony.

Reklama

Související témata:
  3 : 4 Vsetín - Kladno 3 : 4 dohráno
20240422T18 : 00:00+0200
Vsetín vs. Kladno
Vsetín vs. Kladno
Vsetín
Kladno