Hlavní obsah

Messi na tréninku? Byl jako tyran! Kouč Barcelony promluvil otevřeně o někdejším svěřenci

Trenér fotbalové Barcelony Ronald Koeman poskytl rozhovor nizozemskému fotbalovému časopisu. Řeč v něm přišla i na někdejší hvězdu Blaugranas, nyní působící v PSG, Lionela Messiho. Holandský kouč v interview fotbalovou megastar za její přístup a umění vyzdvihuje, poukazuje ale i na stinné stránky Argentincova charakteru. Ke spoluhráčům se prý Messi občas choval jako tyran.

Foto: Piroschka Van De Wouw, Reuters

Lionel Messi v dresu PSG.

Článek

„Vyhrál, co mohl. Samozřejmě, že měl kolem sebe dobré hráče, ti ale i díky němu byli ještě lepší," řekl 58letý trenér pro fotbalový časopis Voetbal International.

„Věděl jsem, jak moc je dobrý, ale vidět to na vlastní oči každý den, bylo skvělé... Vždy, když jsme dělali na tréninku závěrečná cvičení, někteří hráči už začínali být trochu laxní. Messi ne, ten dával jednu ránu za ránou, ve veliké rychlosti. A všechno chtěl vždy vyhrát," prozradil Koeman.

Nizozemský kouč ale poukázal i na stinné stránky Messiho charakteru. Vysvětloval například, že v Barceloně se před tréninkem hraje bago. Když dva hráči uprostřed nevystihnou ani jednu z dvaceti přihrávek, musejí si dát další kolo a když se to opakuje třikrát, čeká je ulička hanby s plácáním po hlavě.

„Zeptal jsem se Messiho, jestli se mu to už někdy stalo. Řekl, že jednou a hrozně ho to naštvalo. Prý pak kvůli tomu týden s nikým nemluvil. Opravdový tyran," přiznal Koeman.

Nizozemský kouč zároveň přiznal, že na kabinu Barcelony měl Messiho odchod velký vliv. Řada mladých hráčů jako například Ansu Fati prý od té doby nedává tréninku tolik jako před tím.

„Messi je neskutečný hráč. Je to velký šok pro celé město, že tu najednou není," dodal Koeman na závěr.

Reklama

Související témata: