Hlavní obsah

Jako otec a syn. Byla to krásná práce, vzpomíná kouč na dvě dekády po boku legendy

Jejich pouto bylo mnohem silnější, než běžně vzniká mezi svěřencem a koučem. Však Ondřej Synek označoval Milana Dolečka za svého druhého tátu. A úspěšný trenér má za 22 let společné kariéry na co vzpomínat. Podívejte se v následujícím videu.

Skifař Ondřej Synek se těší na sportovní důchod. Ulevilo se mu, vidí trenér Milan DolečekVideo: Sport.cz, Sport Invest

 
Článek

„Myslím, že veslaře, který by to dotáhl k tolika medailím, dlouho mít nebudeme. Já jako trenér začínal dva roky předtím, než ke mně Ondra přišel a jezdil s mým synem Milanem, byl jsem začátečník. Už když Ondra trénoval třikrát týdně a dělal jsem klukům testy, měl stejné i lepší parametry než Milan, který už dva roky trénoval pode mnou intenzivně.

To jsem mu říkal: Ty možná budeš jednou olympijský vítěz, tělo máš nastavené fantasticky. K tomu přidal hlavu, já se ho snažil nepřetěžovat zbytečnými tréninky, aby měl přípravu pestrou, věnoval se kolu i lyžím.

Zemřel mu otec a když potřeboval poradit, vždycky jsem byl připravený. Samozřejmě jako v každém soužití se najdou okamžiky, kdy se pohádáte, ale s ním to byla krásná práce. Hlavně proto, že chtěl. Teď se naopak někdy stává, že trenéři chtějí víc než závodníci.

Nejsilnější společný moment? Asi rok 2010, mistrovství světa na Novém Zélandu, kde poprvé porazil Mahého Drysdalea, navíc doma. A silný zážitek byla i olympiáda v Riu. Měl tehdy problémy s páteří, Pavel Kolář ho vlastně zachránil. Přestavěl mu nápravným cvičením celé tělo, že mohl veslovat dál a vlastně ještě líp.

Teď bude na Dukle vedoucím trenérem, takže mi bude dělat šéfa, prohodíme si role. Tak doufám, že jsme se k němu choval slušně. (úsměv)"

Reklama